• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
feride melike kandemir
kandemirmelike1907@gmail.com
KİLO KORUMA
30/08/2021

Kiloyu koruyamama kilo veren kişilerin sonraki süreçte en çok zorlandıkları durum. Kilo öyküsünde en çok duyulan ‘’ Diyet yaparken çok güzel kilo veriyorum. X sürede x kilo verdim ancak kilo verdikten sonra koruyamayıp tekrar hızlı bir şekilde geri aldım.’’ Bazen bununla kalmayıp verilen ağırlıktan daha fazlası alınarak katlanarak kilo artışı gerçekleşiyor.
Kilo veren kişilerin en büyük yanılgılarından biri istedikleri ağırlığa düştükten sonra her şeyi sınırsız ve istedikleri kadar yiyebileceklerini düşünmesi. Sağlıklı veya sağlıksız pek çok yöntemle kalori açığı meydana getirerek kilo verebilirsiniz ancak kilo korumak için ihtiyacımız olan unsur ‘’beslenme alışkanlıkları, davranış değişikliği ‘’
Örneğin hiç hareket etmeyi sevmeyen bir kişi sadece zayıflamak için hemen spor salonuna yazılıyor, her gün mutlaka spora gideceğim gibi ‘’ yapması zor’’ hedefler belirleyebiliyor. Genelde ilk 2 hafta sonrası da bir daha spor salonun önünden geçilmiyor. Bunun yerine haftanın 2-3 günü şeklinde başlayıp daha uzun vadede bunu gerçekleştirmek alışkanlık kazanımına yardımcı olacaktır.
Dışarıda  sürekli   fast food, pizza vs gibi besin değeri  düşük tercihler yerine besin değeri yüksek pek çok alternatif de seçmek mümkün.  (ızgara, salata gibi)
Çok yoğun çalışıyorum yemek yapmaya asla vaktim olmuyor diyorsanız ve sürekli dışarıdan yemek söylüyorsanız hafta sonu yapılacak haftalık planlama ve birkaç çeşit yemek hazırlama hafta içinde dışarıdan yiyecek siparişini azaltacaktır. Yemek yapmayı bilmiyorum diyorsanız da besin değeri yüksek sağlıklı alternatifler sipariş etmek de mümkün. (siparişlerin içeriğini değiştirme yoluna da gidilebilir.)
Kilo verme olayına sadece şu fazlalıklarımdan bir kurtulayım şeklinde bakıyorsanız beslenme davranış değişiklikleri yoluna gidilmiyorsa kısa vadede mutlu edecek sonuçlar almak mümkün ancak uzun vadede bu şekilde iki ileri bir geri gitmekten kurtulmak mümkün değil çünkü bir gün o diyet bitecek ve kendinizi eski alışkanlıklara geri dönmüş şekilde bulacaksınız.



411 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Sağlığınızı Beslemek İçin Bir Yol: Kurubaklagil Tüketimi - 05/09/2022
Sağlığınızı Beslemek İçin Bir Yol: Kurubaklagil Tüketimi
MEVSİM GEÇİŞİ - 19/10/2021
MEVSİM GEÇİŞİ
LİGHT ÜRÜNLER SAĞLIKLI MIDIR ? - 18/10/2021
LİGHT ÜRÜNLER SAĞLIKLI MIDIR ?
DİYETTE SUYUN ÖNEMİ - 06/10/2021
DİYETTE SUYUN ÖNEMİ
İNSÜLİN DİRENCİ - 07/09/2021
İNSÜLİN DİRENCİ
Mutluluk Hormonu (Serotonin) - 01/09/2021
Mutluluk Hormonu (Serotonin)
METABOLİZMA NEDİR? - 19/08/2021
METABOLİZMA NEDİR?
METABOLİZMAYI OLUMSUZ ETKİLEYEN FAKTÖRLER: - 19/08/2021
METABOLİZMAYI OLUMSUZ ETKİLEYEN FAKTÖRLER:
MADEN SUYU NEDİR? NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? - 30/07/2021
MADEN SUYU NEDİR? NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
 Devamı
Saat
Site Haritası