• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
feride melike kandemir
kandemirmelike1907@gmail.com
Çok Düşük Kalorili Diyetler Neden Sağlıklı Değildir ?
17/11/2020

Hızlı kilo vermek istiyorsunuz ve neredeyse tüm gününüzü aç mı geçiriyorsunuz? Aslında bunun ne kadar sağlıksız olduğunun ve metabolizmanızı ne kadar yorduğunun farkına varmalısınız. Bunun çözümünü çok düşük kalorili diyetlerde aramamalısınız. 
Çok düşük kalorili diyetler günlük 500 ila 800 kalori alımının olduğu diyetlerdir. Bu diyetler kilo vermenize yardımcı olsa da, çok kısa sürede hızlı kilo vermek oldukça sağlıksız bir yöntemdir. Eski yeme düzeninize geri döndüğünüzde hepsini geri almanıza neden olacaktır. Bu süreç metabolizmanızı yavaşlatacak ve bir sonraki diyet serüveninizde kilo vermeniz daha da zorlaşacaktır. Bu nedenle çok düşük kalorili diyetler sağlıklı ve sürdürülebilir değildir.
Aynı şekilde detokslar da çok düşük kalorili diyetler gibi hızlı kilo vermenizi sağlar. Bazı öğünlerde yemek yerine sebze suları gibi içecekler veya çorba içilir. Ancak detokslar da sadece su kaybını sağladığı için verdiğiniz kiloyu birkaç günde geri alabilirsiniz. Detokslar da çok düşük kalorili olması nedeniyle uzun vadede vitamin ve mineral eksikliklerine neden olabilmektedir.
Belli bir seviyede kalori alımını azaltmak kilo vermeyi desteklemektedir. Ancak kaloriyi çok fazla azaltmak yağ ile beraber kas ve sıvı kaybına neden olabilmektedir. Azalan kas kaybına bağlı olarak; metabolizma yavaşladığı için, vücut kendini korumaya alabilir ve kilo vermeyi durdurabilir.
Yani, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kilo kaybı için yağ kaybı hedeflenmelidir. Çünkü su kaybı düşünüldüğünden çok daha tehlikeli sonuçlara sebep olabilmektedir, bir de üzerine açlık eklendiğinde bireyler ciddi sağlık riskleri ile karşı karşıya kalabilirler.
Peki başarılı bir diyet nasıl olmalı?
Başarılı bir diyet sağlıklı ve kalıcı kilo kaybını hedeflemelidir. Bu da kişinin ihtiyacına göre hesaplanan kalori miktarına göre yazılmalıdır. Yani diyet kişiye özel olmalıdır. Kişinin beslenme alışkanlıkları, hayat düzeni, boyu, kilosu, varsa hastalıkları ve yaptığı egzersiz göz önünde bulundurulmalıdır.
Sonuç olarak;
Düşük kalorili diyetler kısa vadede kilo vermenizi sağlayabilir ancak verdiğiniz kiloyu korumak istiyorsanız beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekmektedir. Kalıcı kilo vermek istiyorsanız kısa sürede değil yavaş yavaş, uzun vadede yağ ağırlıklı kilo vermelisiniz. Ayrıca sağlıklı beslenmeye ek olarak fiziksel aktivitenizi arttırmak da kilo verme sürecinizi hızlandıracaktır!



354 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Sağlığınızı Beslemek İçin Bir Yol: Kurubaklagil Tüketimi - 05/09/2022
Sağlığınızı Beslemek İçin Bir Yol: Kurubaklagil Tüketimi
MEVSİM GEÇİŞİ - 19/10/2021
MEVSİM GEÇİŞİ
LİGHT ÜRÜNLER SAĞLIKLI MIDIR ? - 18/10/2021
LİGHT ÜRÜNLER SAĞLIKLI MIDIR ?
DİYETTE SUYUN ÖNEMİ - 06/10/2021
DİYETTE SUYUN ÖNEMİ
İNSÜLİN DİRENCİ - 07/09/2021
İNSÜLİN DİRENCİ
Mutluluk Hormonu (Serotonin) - 01/09/2021
Mutluluk Hormonu (Serotonin)
KİLO KORUMA - 30/08/2021
KİLO KORUMA
METABOLİZMA NEDİR? - 19/08/2021
METABOLİZMA NEDİR?
METABOLİZMAYI OLUMSUZ ETKİLEYEN FAKTÖRLER: - 19/08/2021
METABOLİZMAYI OLUMSUZ ETKİLEYEN FAKTÖRLER:
 Devamı
Saat
Site Haritası