• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Emekçi Kadınlar Günü Çivril’de Kutlandı

                8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Çivril’de yapılan değişik etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların ilk bölümü Vali Recep Yazıcıoğlu Konferans salonunda gerçekleştirildi. Kız Meslek Lisesi tarafından hazırlanan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili konuşmaların yapıldığı program Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları gösterileri sergilemesiyle devam etti.

                Kadınlar Günü ile ilgili ikinci program Çivril Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından gerçekleştirildi. Ziraat Odası Düğün Salonunda gerçekleşen program saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programa;              Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Şafak ve üyeler, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Akgün ve belediye meclis üyeleri  ve kalabalık bir kadın topluluğu katılım gösterdi.

                Açılış konuşmasını Kadın Meclisi Başkanı Nuran Şafak yaptı. Kadınlar gününün doğuşu ve günümüze kadar gelişi hakkında bilgiler veren Şafak’tan sonra Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan ve Çivril Kaymakamı Orhan Burhan da birer konuşma gerçekleştirdi.

                Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan eşiyle etkinliğe katılırken yaptığı konuşmada Türk Kadını'nın toplumsal hayattaki yeri ve önemini anlattı ve artık yönetimlere de kadınların kararlı katılım göstermesini beklediğini söyledi. Tüm kadınların 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan başkan ASLAN, konuşmasını tamamladı.

                Çivril Kaymakamı Orhan Burhan da kadınların gününü yalnız bırakmazken, “Türk Kadını’nın üstün başarılarının her zaman dünya çapında örnek görüldüğünü ifade etti ve tüm Çivrillilerin kadınlar gününü kutladı.”

                Konuşmaların ardından sahne alan Şevkiye Özel Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencileri folklör gösterisi yaptı. Hüseyin Yıldız, Mesut Can Akyol ve Pınar Gülmez’den oluşan grup türkülerle minik bir konser verdi. Atatürkçü Düşünce Derneği gençlerinden oluşan bir grup da orotoryo sunarak programa katkıda bulundu. Daha sonra Çivril Belediyesi Folklor Ekibi de oyunlarını sergilerken son olarak programda yer alan ve Uşak’tan katılan Grup Armoni ekibi mükemmel bir konser verdi.

                Çivril Ziraat Odası Düğün Salonunun dolduğu Kadınlar Günü etkinliğinde katılımcılara pasta ve elma suyu ikram edildi.  

  
1581 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası