• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.184732.3137
Euro34.646634.7854

Basmacı yine çok konuşulacak

Basmacı yine çok konuşulacak

Acıpayam İlçesine bağlı Yazır Mahallesi'nde alt yapı çalışmaları kapsamında içme suyu amaçlı döşenen borularının asbesli borular olduğu yönündeki açıklamaları ile bir anda tüm gözleri Acıpayam'a çeviren CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, yine çok konuşulacak bir konuyu gündeme taşıdı.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin Yazır'daki çalışamalara ilişkin açıklamalarını yeterli bulmayan Basmacı, "Hadi diyelim ki borular dediğiniz gibi öyle olmadığını biliyoruz ama yine de takipçisiyiz. Peki Yazır içtiği suyun kaynağı nerde? Bu kaynak suyunu madenciye peşkeş çektiğiniz gerçeğini gizleyemiyor. Vatandaşa, içme amaçlı Dodurgalar mahallesinin fosseptik çukuruna 10 metre mesafeden derin kuyu sondaj suyu veriyorsunuz. DESKi ve Acıpayam Belediyesi Yazırlı vatandaşlarımıza, kardeşlerimize böyle uygun görüyor. İçme suyunu maden işletmesine vermelerine bakarsak onlar için sanayicinin daha kıymetli olduğunu görüyoruz” dedi.
FOSSEPTİK ÇUKURU VAR
"Yazırlı vatandaşlarımız fosseptik çukuruna 10 metre mesafeden derin kuyu sondaj suyu içsin kimin umrumda?" diye soran Basmacı, açıklamalarını, "İnsan sağlığına verilen önem bu kadar basit. Lafa gelince Türkiye'nin en temiz suyunu biz içiyoruz deyin. Sonra bizler milletin vekili olarak bazı yanlış uygulamaları gündeme taşıyınca menfaatlerinizi zedelediği için bizi kınayın. Acıpayam Yazır'da yaşayan vatandaşlarımız neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Sesimize kulak tıkamak yerine bizleri dinleseniz belki de yanlışta ısrar yerine geri atmanın daha erdemlik olduğunu anlayacaksınız. Ya da size sağlıklarını düşünmediğiniz Yazırlı vatandaşlar anlatacak" dedi.
“BU NASIL BİR VİCDANDIR”
Son olarak Acıpayam Yazır'ın içme suyu problemi hakkında da açıklamalarda bulunan Basmacı, "Darı Deresi, Yozluk Deresi, Erik Çukuru, Osman Kısığı, Ay Deresi ve Yayla Deresinden çözülecek iken, bu temiz su maden işletmesine, sondajın vurulduğu yerde Dodurga'nın katı atık tesisinin bulunduğu bölge ve fosseptik çukuruna yakın yerden vurulan derin kuyu sondajından elde edilecek su vatandaşa verilecek. Bu nasıl bir vicdandır" dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası