• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

32 KİLO VERMEYİ BAŞARDI DAHA HAFİF DAHA MUTLU

32 KİLO VERMEYİ BAŞARDI DAHA HAFİF DAHA MUTLU

Çivril'in Karayahşiler mahallesinde yaşayan 42 yaşındaki Yakup Akıncı diyet yaparak 6 ayda 32 kilo verdi.
Diyetisyen Kerime Demirel'den destek alarak altı ay boyunca sadece yeme düzeni ve miktarını değiştirerek kilo veren Yakup Akıncı “Şimdi daha hafif ve daha mutluyum dedi.”
Yakup Akıncı düzensiz beslenme nedeniyle 133 kiloya ulaşınca diyete başlayarak altı ayda 101 kiloya düştü. Karayahşiler mahallesinde çiftçilik yapan Akıncı, düzensiz beslenme alışkanlığı sonucu aşırı kilo almaya başladı. 133 kiloya ulaşan Yakup Akıncı hareketleri kısıtlanmaya başlayınca çevresinin de bu duruma tepkisi üzerine zayıflamaya karar verdi.
Diyetisyen kontrolünde diyete giren, düzenli beslenmeye ve günde ortalama 2 litre su içmeye başlayan Yakup Akıncı, diyetisyenin verdiği diyet listesi sayesinde 6 ayda 32 kilo vererek 101 kiloya düştü.
Diyete başladıktan sonra günde ortalama 2 litre su içmeye başladığını dile getiren Akıncı, "Diyetin ilk ayında açlık hissi vardı biraz zorlandım. Ama şimdi kahvaltımı düzenli yapıyor, öğle yemeğini çok hafif şekilde geçiriyorum. Saat 17.00'den sonra yemek yememeye çalışıyorum. Diyetisyenimin verdiği diyete göre ara öğünlerimi düzenli yapıyorum. 133 kiloya kadar çıkmıştım. Şimdi 101 kiloyum." diye konuştu.
GİYDİĞİ ELBİSE BEDENİ DE KÜÇÜLDÜ
Yakup Akıncı aşırı kilolu olduğu dönemde giydiği gömleğin en büyük beden olmasına rağmen düğmelerinin kapanmada zorlandığını hatta eğilip çorabını dahi giyemediğini ve çorabını çocuklarının yardımı ile giydiğini belirterek " En büyük beden pantolon ve gömlek giymeme rağmen içine sığmakta zorlanıyordum bazen onları elime aldığım zaman bunları ben mi giyiyordum diye kendime soruyorum. En güzeli de artık çoraplarımı kendim giyiyor ayakkabı bağcıklarımı kendim bağlayabiliyorum. Daha önce 500 metre yürüyemiyordum, terliyordum, nefesim tıkanıyordu, bacaklarım ağrıyordu. Şimdi 6 kilometre yürüyorum. Özgüvenim yerine geldi. Hastalanmamak için artık yavaş şekilde zayıflıyorum. 2 kilo daha vererek bu kiloyu korumayı hedefliyorum." Dedi.
Yakup Akıncı'nın zayıflamasında yardımcı olan Diyetisyen Kerime Demirel Yakup Akıncı'nın artık danışmadan kilosunu koruyabileceğini ifade ederek “Yakup bey kritik süreci atlattı. Artık ne zaman ne yiyeceğini ne kadar yiyeceğini kendisi kontrol edecek. Altı ayda sağlıklı bir şekilde 32 kilo vermeyi başardı. Kilo verdikten sonra yaşadığı rahatlığı gördü sağlığı, yaşamı, hareketleri, düzene girdi. Bunun farkında olduktan sonra kilosunu koruyacağına inanıyorum” dedi.
Altı ay önce Yakup Akıncı'nın metabolizma yaşının 54 olduğunu ifade eden Diyetisyen Kerime Demirel “Yakup bey bize ilk geldiğinde metabolizma yaşı 54'tü. 42 yaşında olmasına rağmen vücudu 54 yaşındaydı. Altı aylık diyet sonucu metabolizma yaşı 43'e düştü. Yakup Bey hem hafifledi hem de gençleşti. Azim, kararlılık ve başarısından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum.” Dedi. H: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası