• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

En Az 20 Lira Olmalı

En Az 20 Lira Olmalı

Reşadiye Mahallesinde yaşayan her ailenin neredeyse ekimini yaptığı tütünde hasat başladı. Her dönümden ortalama 200 – 250 kilo alınırken, Reşadiye, Üçtepeler ve Özdemirci bölgesinde bu yıl toplam rekoltenin 150 ton olacağı öğrenildi.
Çocuğundan yaşlısına kadar her bireyin günde yaklaşık 10 saat tarlada tütün hasadı yapan köylüler bu yıl tütünün kilo fiyatının 20 TL olmasını temenni ediyor.
Tütün üreticiliği yapan Şükrü Çark, çocuklundan itibaren tütün tarlasında çalıştığını belirterek “Burada herkes bebekliğinde başlar tütün tarlasına gelmeye. Yaklaşık 10 ayımız tütün ile geçer. Fideden toplamaya kurutmaya kadar geçen zaman içinde 10 – 11 ay tütünle iç içeyiz. Tütün işi meşakkatli bir iş. Mart Nisan gibi tütün ekimi yapıyoruz. Eylül sonuna kadar hasat yapıyoruz. Tütünün geçen yıl kilosunu 17 liradan sattık. Fiyatlar bizi memnun etmiyor. 20 liranın üzerinde olsa daha güzel olacak. Dışarda içmeye hazır tütünün kilosu 100 liranın üzerinde. Biz kıyılmış tütünün kilosunu 17 liraya veriyoruz. Fiyatlardan memnun değiliz. Hiç olmazsa en az 20 lira olmalı. Özel sektör aldığı için fiyatlar artmıyor” dedi.
Geçen yıllara göre bu yıl rekoltenin güzel olduğunu ifade eden Çark “Bu sene rekolte çok güzel. Kalitemiz de arttı. Yıllardır tütün ekiyoruz. Başlıca geçim kaynağımız tütün. Mahallede herkes bu işle ilgileniyor. İmece usulü hasat yapıyoruz. Toplanan tütünler iplere diziyor ve kurutuyoruz sonrada tüccara satıyoruz” diye konuştu. Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası