• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

ÇİVRİL’DE OKUL KANTİNLERİ DENETİMDE

ÇİVRİL’DE OKUL KANTİNLERİ DENETİMDE

İl genelinde ve Çivril’de faaliyet gösteren okul kantinleri, yemekhaneler, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler hız kazandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri. "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" kapsamında denetimlerini sürdürüyor.
EGİTİM ALMAYANA İZİN VERİLMEYECEK
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada. ''Okul kantinlerinde çalışanların yaptıkları işin gerektirdiği gıda güvenilirliği, sağlığın korunması ve hijyen konularında eğitilmeleri sağlanmaktadır. Eğitim almayan kişilerin okul kantinlerinde çalışmasına müsaade edilmeyecek" denildi.
Aynı açıklamada, denetimler ile ilgili şu bilgilere yer verildi: -Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlileri tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenli gıdalarla dengeli ve sağlıklı beslenmesi için gerekli kontrol ve denetimler hassasiyetle ve etkin bir şekilde devam edecek.
Bu bağlamda gıda güvenilirliği ve gıda hijyeninin devamlılığının sağlanması için öğrencilerimizin ve velilerin bilinçli birer tüketici olarak herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde Alo Gıda 174 hattına bildirimde bulunmaları gerek.” Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası