• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

ÇİFT BAŞLI BUZAĞI ŞAŞIRTTI

ÇİFT BAŞLI BUZAĞI ŞAŞIRTTI

Çivril’in Yamanlar Mahallesinde doğan çift başlı buzağı şaşkınlık yarattı.
Çivril’de çift başlı buzağı doğdu. Uzmanlar, bunun yüzbinde bir görüldüğünü söyledi.
Çift başlı buzağının doğumu ilçenin Yamanlar Mahallesi'nde Erkan Erday'a ait işletmede gerçekleşti. Erday, ineğe doğumu kendisi yaptırmaya çalıştığını, ancak başarılı olamayınca Veteriner Hekim Gökhan Özen'den yardım istediğini söyledi.
İneğe doğumu sezeryan yöntemiyle yaptıran Özen şaşkınlığını gizleyemedi. Çünkü buzağı çift başlıydı. Ne var ki buzağı ölü olarak doğmuştu.
İlk defa böyle bir durumla karşılaşan veteriner hekim Gökhan Özen yaşadığı şaşkınlığı şu sözlerle ifade etti; "30 Ağustos 2017 çarşamba günü akşam saat 20:00 sularında üretici Erkan Erday beni aradı. Hemen Yamanlar Mahallesine giderek ineğe doğum yaptırmaya çalıştım. Arka ayakları ile gelen buzağı doğum kanalına sıkışmıştı ve yaptığım işlem başarılı olmayınca cerrahi müdahale yapmaya karar verdim. Ekibimle (Vet. Hek. Ömercan ARAL ve Vet. Hek. Mehmet CEYLAN) yaptığımız operasyon sonucu hepimiz çok şaşırmıştık. Buzağıyı cerrahi müdahale ile çıkartana kadar bu durumu anlayamamıştık. Cansız olarak dünyaya gelen buzağı çift başlıydı. Çok nadir görülebilecek bir durum yani yüzbindebir meydana gelen bu olay bizim başımıza gelmişti. Mesleki hayatım boyunca çok nadir görülen böyle bir durumla bir daha karşılaşamayabilirim.”


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası