• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.133532.2622
Euro34.932035.0720

İLÇEMİZDE HASAT MEVSİMİ BAŞLADI

İLÇEMİZDE HASAT MEVSİMİ BAŞLADI

Yaz aylarının gelişiyle Çivril’de hasat sezonu başladı.
Geçtiğimiz ay hasat edilen kayısıda beklenen rekoltenin oluşmasına rağmen arzu edilen fiyatla alıcı bulamayan kayısı 2 TL’ye satıldı. Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul konu ile ilgili olarak Iğdır Kayısısında geçtiğimiz yıllarda istenilen rekolteye bir türlü ulaşılamadığını o yıllarda fiyatının 4,50 TL’ye kadar ulaştığını ifade etti. Özkul “Bu sene Iğdır Kayısısının verimi çok yüksek oldu ancak bu seferde arzu edilen fiyata ulaşamadı. Maalesef kayısı 2 TL’nin üzerine çıkamadı” dedi.
Yine Çivril Çiftçisinin önemli gelir kaynaklarından birisi olan şeftali bu sene yüzleri güldürüyor. Şeftali fiyatı ihracatın açılmasıyla birlikte 1,60 TL’ye kadar ulaştı. Başkan Özkul şeftali ile ilgili olarak “Bu sene şeftali tam verime ulaşacağa benziyor. İhracat devam ettiği müddetçe fiyatta azalma olmaz. Şeftali çürüğü 0,30 Kr.” dedi.
Hemen hemen tüm çiftçileri ve esnafı ilgilendiren çekirdek ise belirsizliğini halen korurken Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul kaliteli duble çekirdeğin fiyatının 5-6 TL olacağını ifade etti.
Geçen sene para etmeyişinden dolayı bir çok çiftçinin ağaçlarını köklediği, bir çok yerde elma çürüğü dağlarının oluştuğu ilçemizde bu sene elma yüz güldürecek gibi görünüyor. Başkan Özkul elma ile ilgili olarak kaliteli elmanın, ağacında 1 TL ile 1,30 TL arasında satıldığını ve bu fiyatın da iyi olduğunu ifade etti.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası