• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

YURTLAR TALAN EDİLDİ

YURTLAR TALAN EDİLDİ

15 Temmuz darbe girişiminden sonra el konulan FETÖ yurtları talan edilmeye başlandı.
FETÖ terör örgütüne ait Cihangir Eğitim Hizmetleri A.Ş. bünyesindeki Körfez Dershanelerine ait Ahmet Özel öğrenci yurdunun içindeki eşyalar talan edilmeye başlandı.
15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılan ve vakıflar müdürlüğüne devredilen Kızılcasöğüt mahallesinde bulunan Ahmet Özel yurdu korunamadığı için içindeki eşyalar çalınmaya ve talan edilmeye başlandı. Yurt içinde bulunan yatak, televizyon, halı ve mutfak gereçlerinin çoğunun bir yıldır çalındığı ifade edilirken yurt binasının ayyaş ve kötü niyetli kişiler tarafından kullanıldığı belirtildi.
ÇİVRİL’DE YURT
SIKINTISI VAR
12 bin öğrencinin eğitim gördüğü Çivril’de yaklaşık 300 öğrencinin barınabileceği kapasitede bir yurdun boş kalmasının ve eşyalarının talan edilmesinin üzücü olduğunu belirten mahalle sakinleri “Bu yurt yıllarca dershane ve yurt olarak kullanıldı. Çok büyük ve teşekküllü bir bina ama son bir yıldır boş. Buraya geceleri gelen giden oluyor içinde içki içenler oluyor. Yataklar, televizyonlar halı ve diğer malzemeler talan ediliyor. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz” dediler. Darbe girişiminden sonra vakıflar müdürlüğüne devredilen yurdun Milli Eğitim müdürlüğüne devredilmesi için yazı yazdıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan “Bu yurdun Milli Eğitim müdürlüğüne tahsisi için gerekli yazışmaları yaptık ama olumlu sonuç alamadık. Bize devredilmiş olsaydı bu binayı öğrenci yurdu olarak kullanacak ve öğrencilerimizi devlet yurdunda ağırlayacaktık. Binanın şuan bulunduğu durum beni de çok üzüyor” dedi.
YAKLAŞIK 20 TON KÖMRÜ VARDI
Yurt binasına el konulmadan önce yurdun deposunda 20 tona yakın kömür olduğu belirtilirken kapı ve pencereleri kırılan yurttan bir yıldır kömürlerin çalındığını belirten vatandaşlar “Kışın geceleri buraya gelenler üçer beşer kömürleri çaldılar. Yurdun deposu kömür doluydu ama şuan az bir kömür kaldı. Bu malzeme ve kömürler devletin malı. Bunlar ihtiyaç olan yerlere gönderilebilirdi” dediler.Kaynak: www.yeşilçivrilgazetesi.com


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası