• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

SICAKTAN BUNALANLARIN ADRESİ AKDAĞ VE IŞIKLI

SICAKTAN BUNALANLARIN ADRESİ AKDAĞ VE IŞIKLI

İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıktaki 1600 metre rakımlı Sığırkuyruğu, Kocayayla ve Işıklı aşırı sıcaktan kaçan Çivrillilerin buluşma noktası oldu.
Afrika sıcaklarının etkili olduğu Çivril’de çok sayıda kişi, bunaltan havaya karşı çareyi Işıklı Gölü ve Kocayaylaya çıkmakta buldu.
Termometrelerin 43-48 derece aralığına kadar çıktığı Çivril’de, özellikle öğle saatlerinde ana caddelerde insan yoğunluğunda azalma görülürken, Işıklı Gölü ve Akdağ Kocayayla tercih noktası oldu. Çivril’de sıcaktan bunalan vatandaşlar, serinlemek için Sığırkuyruğu ve Kocayaylaya akın etti. İlçe merkezinde hava sıcaklığının yaklaşık 45 dereceyi bulmasından rahatsız olan bazı vatandaşlar, serinlemek için bin 600 rakımlık Akdağ Kocayayla ve Sığırkuyruğu Yaylasını tercih etti. Çivril’in yanı sıra çevre ilçe ve illerden yaylaya gelenler de doğayla iç içe vakit geçirmenin ve piknik yapmanın keyfini yaşadı.
Çivril'de kışın kar, yazın ise doğal klima keyfini yaşamak isteyen kişiler Sığırkuyruğu Yaylası ile Akdağ Kocayaylayı tercih etti. Yaylaya çıkanlar, tercihlerine göre bungalovlarda yada çadırlarda konaklayıp, piknik alanı gibi tesislerden yararlanırken Işıklı Gölünü tercih edenler buz gibi suda yüzerek serinlemenin keyfini yaşadı.
Aileleri ile birlikte yaylaya çıkan Çivrilliler, kent içiyle yayladaki sıcaklık arasında en az 10 derece fark olduğunu belirterek, “Yayla çok serin. İyi ki gelmişiz. Burası dört mevsim gelinebilecek keyifli bir yer. Doğal bir kliması var” diye konuştu.
IŞIKLI ÇİVRİL’İN BODRUM’U
Özellikle öğlen saatlerinde hava sıcaklığı 45 dereceye çıkarken, sıcaktan bunalan aileler çocukları ile birlikte serinlemek için Işıklı Gölüne girdi.
İlçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Işıklı Akgöz piknik ve mesire alanına pikniğe giden aileler ve çocuklar, sıcak havada bunalınca suya girerek serinlemeye çalıştı. Bazı çocukların üzerinde kıyafeti ile suya girdiği görüldü. Çocukların topu halde suya girerek serinlemek istemesi renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. H:Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası