• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374

ORTAOKUL MÜDÜRLERİNE MESLEK LİSELERİ ANLATILDI

ORTAOKUL MÜDÜRLERİNE MESLEK LİSELERİ ANLATILDI

Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım” programı Çivril Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı ve Konferans salonunda gerçekleşti.
Mesleki ve Teknik Eğitim kapsamındaki ortaokulların müdürlerine tanıtımının yapıldığı programa; Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Çivril’de eğitim veren ortaokul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 8. sınıfı tamamlayarak ortaöğretime geçiş aşamasında olan öğrencilerin, TEOG sınavı ile kendi ilgi ve kabiliyetlerini birlikte değerlendirerek, daha bilinçli bir tercih süreci gerçekleştirebilmelerine yardımcı olmak amacıyla ortaokul müdürlerine yönelik böyle bir tanıtım programı yaptıklarını söyledi.
Öğrencilerin kendisi için en uygun ortaöğretim kurumunu tercih etmelerine yardımcı olacak belirleyicilerden biri olan okul müdürlerinin kurumları daha yakından tanımaları gerektiğine vurgu yapan Özcan, “Mesleki ve Teknik Eğitim kapsamındaki okullarımızın güçlü yönlerini, sahip oldukları fırsat ve imkanların, yükseköğretime ve meslek hayatına geçişte sunduğu avantajların fark edilerek, tercih sürecindeki öğrenci ve velilerinin daha doğru ve güncel bilgiler ışığında yönlendirilmesi önem arz etmektedir. Bu kapsamda TEOG sınavından sonra ilçemizdeki tüm Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin, ortaokullarımızın 8. sınıflarına yönelik tanıtım faaliyetlerinde bulunduk, bu amaçla ortaokulları ziyaret ettik ve öğrencilerimize Mesleki ve Teknik Eğitim veren liseler hakkında bilgi verdik” dedi.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası