• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

SAĞLIK İÇİN SOKAK OYUNLARINI OYNAYIN

SAĞLIK İÇİN SOKAK OYUNLARINI OYNAYIN

2-3 Mayıs 2017 günlerinde düzenlenen geleneksel çocuk oyunları şenliği tamamlandı. Şenlikler kapsamında gerçekleştirilen ilkokullar arası mendil kapmaca yarışında Emirhisar İlkokulu birinci, İsmail Özcan İlkokulu ikinci, Işıklı İlkokulu üçüncü, Kızılcasöğüt İlkokulu dördüncü oldu.
Ortaokul küçükler mendil kapma yarışmasında Özdemirci Ortaokulu birinci, Kadirkameroğlu Ortaokulu ikinci, Nevişetkameroğlu Ortaokulu üçüncü, Şehit Ömer Kağan Kandemir Ortakulu dördüncü oldu.
Ortaokullar arası küçükler kareli yakantop yarışmasında Nevişet Kameroğlu ortaokulu birinci, Gürpınar Ortaokulu ikinci oldu.
Ortaokullar arası yıldız kareli yakantop yarışmasında Emirhisar Ortaokulu birinci, Kızılcasöğüt Ortaokulu ikinci, Haydan Ortaokulu üçücü, İmam Hatip Ortaokulu dördüncü oldu.
İki gün süren programda büyük çekişmelere sahne olan yarışmalara 16 okul katıldı.
Yarışmalarda birinci olan okullar 17-25 Mayıs 2017’de Denizli’ye yapılacak yarışmalarda Çivril’i temsil etmeye hak kazandı.
Mendil kapmaca yarışmasında birinci olan Emirhisar İlköğretim Okulu Müdürü Faruk Çetinkaya organizasyonun tertip edilmesinde emeği geçen milli etğitim müdürlüğünün tüm personeline teşekkür ederek, “Başta öğretmenimiz M. Cem Aktaş olmak üzere emeği geçen öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımı kutlar, yarışmalara katılan diğer okul personeli ve öğrencilerini de canı gönülden kutlarım” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan eski oyunların unutulmaması adına gerçekleştirilen bu yarışmalarla çocukların bilgisayardan, internetten, tabletten ve televizyondan bir nebze de olsa uzaklaştırmaya çalıştıklarını ifade ederek “Çocuklarımızın eskisi gibi daha sağlıklı, daha sosyal olan bu oyunları yeniden oynamaya başlamalarını istiyoruz.
Toplumun kültür zenginliğinin bir göstergesi olan sokak oyunları, kuşaklar arasında bağ kurarak kültürün gelecek kuşaklara aktarılmasına olanak sağlar ve çocuklar, oyunun hem uygulayıcısı, hem de aktarıcısı olurlar.
Çocukların ders, yemek ve uyku saatleri dışında kalan tüm zaman dilimini tablet, tv, internet gibi aktivitelerle geçiriyor. Biz bunun olmasını istemiyoruz. çocukların ruhsal, zihinsel ve bedensel güçlerinin gelişiminde büyük rol oynayan sokak oyunlarına yönelmelerini arzuluyoruz.
Bir çocuğun normal olarak gelişebilmesi için düzenli olarak yaşına ve cinsiyetine uygun, bisiklet binme, koşma, atlama, sıçrama, tırmanma, sürünme gibi fiziksel birtakım etkinlikler içinde olması gerekir. Dijital dünyanın ve bilgisayar oyunlarının bu konudaki eksikliklerini görüyoruz. Sağlıklı kuşaklar yetiştirmek için eski oyunların yeniden oynanması gerektiğine inanıyoruz” dedi.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası