• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

CHP’DEN ŞARTLI DESTEK

CHP’DEN ŞARTLI DESTEK

Irgıllı,Sundurlu,Tekke,Bayat,Beyköy,Çandır ve Çetinler mahallesinde 55 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayan Irgıllı Sütlaç Sulama Birliği Çivril Belediyesinin üzerinde kaldı. Geçen yıl belediye meclisin de yapılan devralma oylamasında birliğin Çivril Belediyesi tarafından işletilmesine çekimser oy kullanarak tepki gösteren CHP grubu bu yılki oylamada birliğin belediye tarafından işletilmesine şartlı evet oyu verecek.
Nisan Ayı Belediye Meclisi birinci oturumunda görüşülecek birliğin belediye tarafından işletilmesi maddesi CHP’li üyelerin şartlı evet verdi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP İlçe ve Meclis Grup Başkanı Ömer Köseoğlu “Geçen yıl oldubitti ile Çivril Belediyesine devredilen birlik bu yılda maalesef belediye üzerinde kalmıştır” dedi. Aradan geçen bir yıl içinde sulama birliğinin hiçbir kuruma devredilememesinin manidar olduğunun altını çizen başkan Köseoğlu “Çivril Belediyesinin arazi sulama birliği işletmesine geçen yıl çiftçilerimiz mağdur olmasın diye karşı çıkmamıza rağmen tarafsız kalmıştık. Bu yıl birliğin Çivril’de faaliyet gösteren ve asli işi bu olan diğer birliklerden birine devredileceğini düşünmüştük ama sulama sezonu gelmesine rağmen yine bir oldubitti ile Irgıllı Sütlaç sulama birliği Çivril Belediyesi üzerinde kaldı. Bu yıl da üreticilerimiz ve çiftçilerimiz mağdur olmasın diye birliğin belediye tarafından işletilmesine evet diyoruz” dedi.
BİRLİK ZARARI ÇİVRİLLİLERİN ÜZERİNE KALACAK
Geçen yıl birliğin üçüncü sulama sezonuna su yetmediği için maliyetine çalıştığını ifade eden Başkan Ömer Köseoğlu “Geçen yıl iki sulama bazı yerlerde de üç sulama yapılmasına rağmen birlik maliyetini zor karşılamış ve zarar etmeden sezonu kapatmıştı. Bu sezon ise Işıklı gölünde yaşanan su sıkıntısı ve kuraklık nedeniyle bir sulama yapılacağı açıklandı. Bir sulama yapılacak bir sezonda birliğin karşılaşacağı zarar maalesef Çivrillilerin üzerine kalmış olacak ve belediye bütçesinden karşılanacak” dedi.
Irgıllı Sütlaç Sulama Birliği, Orman ve Su İşleri Bakanlığının 11.01.2016 tarihli olur'uyla 7 milyon TL borcu varken feshedilmiş ve 2016 yılı sulama faaliyetleri Çivril Belediyesi tarafından gerçekleştirilmişti.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası