• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

GİRİŞİMCİ KADINLAR DURMAK BİLMİYOR

GİRİŞİMCİ KADINLAR DURMAK BİLMİYOR

Çivrilli girişimci bayanlar diyar diyar geziyor.
08 Nisan 2017 Cumartesi günü sabahın dördünde yollara düşen 35 Çivrilli ziraatçı bayan Bayındır ve Alaçatı’ya giderek zirai işletmeleri ve Alaçatı Ot Festivalini gezdi.
Çivril’de neler yapabiliriz düşüncesi ile hem gezip hem de araştırma yapan bayanlar önce İzmir’in Bayındır ilçesine giderek seraları, çiçek bahçelerini, çiçekçilik kooperatifini ve iplik fabrikasını gezerek çalışanlardan bilgiler aldı.
Bayındır’ın tarihi yerlerini de gezmeyi ihmal etmeyen bayanlar, Bayındır tarihi camisini ve müzesini gezerek Bayındır tarihi hakkında da bilgiler aldılar.
Alaçatı Ot Fetsivalini de gezen bayanlar gezip gördükleri yerlerdeki memnuniyet ve edindikleri faydalı bilgilerle Çivril’e döndüler.
Bayındır’a vardıklarında Bayındır Belediyesinden bir görevlinin gezilerine eşlik ettiğini belirten Nisan Karaca; “Bizi sabah 09:00’da Bayındır Belediyesi görevlisi Olcay Bey karşıladı. Önce Bayındır müzesini gezdiren Olcay bey ardından eski köy evleri, bayındırı tanıtan resimlerin yer aldığı harika bir resim sergisi görme imkanı sundu. Mimari dokusu ile seyredilmeye değer Tarihi Bayındır Camisini görme imkanımız oldu.”
Öğle yemeğinde Bayındır’ın meşhur yumurtalı, peynirli katmerini yemelerinin ardından Bayındır’ı gezmeye devam ettiklerini belirten Karaca; “Rehberimiz bizi naylon iplik fabrikasını gezdirdi. Baylı bayanlı 200 işçinin çalıştığı fabrikayı gezdik ve bir ipin yapımındaki tüm aşamaları görmüş olduk.
Fabrika gezimizin ardından çiçek seralarını gezdik. Her biri fideli, saksılı, yetişmiş fidanları seralarda inceledik ve çam, gül seralarını gezdik.”
Çivril Belediyesinin vermiş olduğu elma, hinnap ve çekirdekten oluşan hediye paketlerini Bayındır Belediyesine ve Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi(BAYÇİKOP) Başkanına ve sekreteri Bahar hanıma Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’in selamlarını ileterek takdim ettiklerini belirten Karaca; “Kooperatif ziyaretimiz esnasında kooperatif müdürü bizlere kooperatifleşme hakkında bilgiler verdi. 20 bin metre karelik alana kurulmuş olan kooperatif seralarını hayranlıkla gezdik. Bizlerle yakından ilgilenen görevliler her birimize çiçekler verdiler.”
Cumartesi günü olduğu için yaprak sarma fabrikasını gezme imkanı bulamayan bayanlar Olcay Bey tarafından 3-7 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Çiçek Festivaline davet edilerek Bayındır’dan ayrılıp Alaçatı’ya doğru yola koyuldular.
Yol boyu gördükleri elektrik enerjisi üreten rüzgar güllerini ve yol boyu yer alan seraları hayranlıkla izleyerek yollarına devam ettiklerini belirten Karaca; “Alaçatı girişinde Türk ve Rum Evlerinin klasikten uzak kesme taş evleri çok güzel ve tarihi atmosfer ortamı mükemmeldi. Fuar alanına kalabalıktan dolayı ulaşmak için 2 km kadar yürümek zorunda kaldık. Fuar alanında ot yemekleri, ot tatlıları, ot pastaları ve ot salataları vardı. Isırgan otu bu fuarın ana temasıydı bunu öğrenmiş olduk. Halk danslarını izlemek ve resim sergilerini gezme şansımız oldu. Alaçatı’nın sembolü olan büyük yel değirmeni önünde tüm bayanlarımızla birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedik. Alaçatı’nın her şeyi gibi meşhur olan harika kumrusundan ve balık ekmeğinden yeme fırsatımız oldu.”
“Geziyoruz, Görüyoruz, Öğreniyoruz.” Sloganı ile yola çıkan ve Çivril Belediyesi AKP Meclis Üyesi Pervin Ünal’ın da aralarında bulunduğu Çivril merkezin yanı sıra Gürpınar, Işıklı, Haydan, Emirhisar, Sökmen Mahallesinden Halk Eğitim kursiyerleri ve iki öğretmenin bulunduğu 35 kişilik bayan girişimci ziraatçı gurup edindikleri güzel izlenimlerle Çivril’e döndü.
Kendilerine bu imkanı sunan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’e teşekkürlerini sunan gurup sözcüsü Nisan Karaca; “Başkanımızın yanı sıra bize yardımcı olan Çivril Belediyesi Kültür Müdürü Ramazan Aydın’a, yol boyunca büyük bir sabır ve dikkatle sağ salim gidip gelmemizi sağlayan şoförümüz Niyazi Erenoğlu’a çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı. H:Oral Sarı


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası