• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

REFERANDUM ÖNCESİ MANİDAR

REFERANDUM ÖNCESİ MANİDAR

Son yaşanan Çivril örneğini gündeme taşıyan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı: “Kimsenin basın üzerinde baskı oluşturmasına izin vermeyeceğiz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Basını susturabilirsiniz ama vatandaşlar susturamazsınız. Korkunun ecele faydası yok” dedi.
“Çivril Belediyesi’nde geçtiğimiz gün yaşanan ve bazı yayın kuruluşlarına da yansıyan gazetecilerin tasvip edilmeyen davranışa maruz kalmaları bizleri üzmüştür” diyen CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, yazılı bir açıklama yaptı.
Basmacı açıklamasında, “Kamuoyunun haber alma hakkını yerine getiren basın mensuplarını makama davet ederek belediye başkan yardımcılarının huzurunda orada onları rencide etmeye yönelik hareketi kabul etmek mümkün değildir. Gazeteci her zaman olumlu yazacak diye bir kaide yok. Eleştiriye de açık olmak lazım. Bazı görevli basın mensuplarının belediyeye girişlerinin zabıtayla engellenmesi kimseyi korkutmaz. Ama başkan da yardımcıları da meclis üyeleri de HADDİNİ BİLECEK. Belediye hepimizindir. Yıllardır uyguladıkları ben yaptım oldu mantığının açık bir şekilde dışa vurumudur. Gazeteciler özgürdür. Haber alma ve haber verme haklarını kimsenin engellemeye hakkı yoktur” dedi.
REFERANDUM ÖNCESİ MANİDAR
Bu hareketin referandum öncesi manidar olduğunu kaydeden Basmacı, “Basın üzerindeki sindirme hareketlerini veya tek ses basın oluşturma girişimlerini yıllardır kamuoyunun bilgisine ve görgüsüne sunmaya çalıştık. Referandum öncesi yapılan bu hareket tabiri caiz ise onlara ayar çekmeye yöneliktir. Ya bizdensiniz ya da değilisiniz demekten başka bir şey değildir. Arkadaşlarıma tek tavsiyem doğru bildikleri yolda ilerlemeler, baskılara boyun eğmemeleri yönündedir. Bizler onların yanındayız. Konunun takipçisi olmaya da devam edeceğiz. Kimsenin basın üzerinde baskı oluşturmasına izin vermeyeceğiz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Basını susturabilirsiniz ama vatandaşlar susturamazsınız. Korkunun ecele faydası yok. Referandum’da beklemediğiniz sonuç ile karşılaşacaksınız. Şimdiden hazır olun” dedi.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası