• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

REJİM DEĞİŞMESİN DİYE ÇALIŞIYORUZ

REJİM DEĞİŞMESİN DİYE ÇALIŞIYORUZ

Emekli General Ünal Karaosmanoğlu Türkiye’nin şu anda en önemli gündeminin Anayasa Referandumu olduğunu belirtti.
Emekli General Ünal Karaosmanoğlu CHP Çivril İlçe örgütü tarafından mahallelerde düzenlenen ‘Hayır’ çalışmalarına katıldı. Sundurlu, Kocayaka ve Gürpınar Mahallelerinde düzenlenen toplantılarda konuşan Karaosmanoğlu toplantıların amacının parti meselesi olmadığını ifade ederek “Bu bir parti meselesi değildir. Amacımız Türkiye’nin rejiminin değişmemesi” dedi.
REJİM DEĞİŞMESİN BEN KÖYÜMDE SADE BİR VATANDAŞ OLARAK YAŞAYAYIM
Konuşmasında emekli olduktan sonrada sorumluluk aldığının altını çizen Ünal Karaosmanoğlu “Uzun yıllar büyük bir onurla taşıdığım Türk Silahlı Kuvvetleri üniformasını çıkarttıktan sonra da ülkem için çalışmaya devam edeceğim. Emekli olduktan sonra yaptığım her açıklamada rejimin değişmemesi gerektiği oldu. Bunun olmadığını göreyim köyümde sade bir vatandaş olarak yaşamak istiyorum. Bu anlamda bir sorumluluk ve vazife üstlendik. Elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız” dedi.
MESELE SİYASET DEĞİL VATAN
Emekli olduktan sonra bilgi ve deneyimlerini siyaset yoluyla hemşerilerine aktarmak istediğini belirten ve bu sebeple CHP’de siyasete girdiğini belirten Karaosmanoğlu “Bugün yaşadığımız durumlar siyaset değil vatan meselesidir. Biz bunu anlatmak için siyaset yapmaya karar verdik. Bugün siyaset yapabileceğimiz üç parti vardı. Vatan Partisi bünyesinde çok değerli komutanları barındıran bir parti ama aldığı oy oranı ile çözüme çokta katkı sağlayabilecek bir durumda değil. MHP ise son dönemlerde yaşadığı iç çekişmeler ve değişimlerden dolayı verimli olamıyor. MHP Türkiye’nin omurgasını oluşturan partilerden biri. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu etkili bir şekilde en iyi CHP’de anlatabileceğimiz kararını verdik ve CHP’de siyaset yapmaya karar verdik. Ama bugün derdimiz siyaset değil vatan” dedi.
REFERANDUMLA ÜLKENİN TEMEL TAŞLARI İLE OYNUYORLAR
Türkiye Cumhuriyetinin çok zor şartlar altında kurulduğunu belirten Karaosmanoğlu “1919-1939 arası ülke adına çok sıkıntılı bir dönemdi. O dönem dünyada seçilmiş 35 lider vardı. Atatürk istese otoriter totaliter bir rejim kurabilirdi. Ama o halkın kendi kendini yönetebildiği cumhuriyet rejimini tercih etti. Bugün referandum ile rejimi değiştirmek isteyenler ülkenin temel taşları ile oynuyor. Referanduma giderken o dönem yapılan devrimleri sordunuz mu diyorlar halk o dönem çok bilgi sahibi değildi. Osmanlı dönemini isteyenler o dönemleri iyi bilmek zorunda. Cumhuriyet zor şartlarda kuruldu. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmazsak musalla da bize haklarını helal etmezler. Referandumda hayır çıkması için çalışacağım bu benim vicdani görevim. Çalışmalara köyümden başladım. Referandumda evet çıkarsa da saygı duyarım” dedi.
Haber: Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası