• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

ÇITAK’IN EN BÜYÜK ÇİLESİ ÇAMUR VE ULAŞIM

ÇITAK’IN EN BÜYÜK ÇİLESİ ÇAMUR VE ULAŞIM

CHP Çivril Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Doğru Çıtak Mahallesi’ndeki yolların durumunu, Çıtak’ın ulaşım sorunu ve yanlış olduğunu düşündüğü yatırımları eleştirdi. Doğru konuşmasında Çıtak’ın çamur, ulaşım çilesinin bir türlü bitmediğini ifade ederek, yanlış yatırımlara karşıyız, borçlanmaya değil” dedi.
CHP Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Doğru açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;
“Borçlanmaya Değil Yatırımların Yanlış Alanlara Yönelmesine Karşıyız
Çivril Belediyesi’nin Kasım ayı toplantısında bazı mahallelerimiz için düğün salonu yapılması gündeme geldi ve bu iş için borçlanmaya gidildi. Söz konusu mahallelerden ikisi Kıralan ve Yahyalı Mahallelerimizdi. Çıtak Mahallesinde mevcut durumda 2 tane düğün salonu var. Vatandaşlarımız havanın güzel olduğu günlerde düğünlerini açık havada yapmayı tercih ediyor. Ancak yağmur ve kar olduğunda bu düğün salonlarını tercih ediyor. Dolayısıyla Çıtak Mahallemizde bulunan 2 adet düğün salonu hem Çıtak’a hem Kıralan’a hem de Yahyalı Mahallesi’ne yeterli gelmektedir. Ama bu durum göz ardı edilip Kasım ayı meclis toplantısında Kıralan Mahallesine 1000 kişilik, Yahyalı Mahallesine 500 kişilik düğün salonu yapılabilmesi için 10 yıllık bir borçlanmaya gidildi. Biz CHP olarak mahallelerimize hizmet gelmesine, yatırım yapılmasına kesinlikle karşı değiliz. Ancak yatırımların halkın ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmesini ve halkın yaşam kalitesinin artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda gençlerin daha iyi vakit geçirebilmesi ve geleceklerini şekillendirebilmesi için hoşça vakit geçirebilecekleri, yeni beceriler kazanabilecekleri sosyal tesislerin yapılmasını daha gerekli görüyoruz.
Bu anlamda yatırımlara karar verilirken mahallelerimizin ihtiyaçları iyi analiz edilmeli ve kararlar buna göre alınmalıdır. Düğün salonu ihtiyacı olan mahallelerimize düğün salonu tabiki yapılsın ama düğün salonu ihtiyacı olamayan mahallelerimize de farklı hizmetler götürülmesinden yanayız.
Ulaşımda Vatandaşa Ne Kadar Ulaştık



Ulaşım konusunda da Çıtak Mahallemizin önemli sıkınları var. 2014 seçimlerinde Sayın Osman Zolan ‘’Büyükşehirde ne varsa Çivril’de de o olacak.’’ diyerek ulaşım hizmetlerinin de iyileştirileceğini de öne sürerek seçim kampanyasını sürdürmüştü. Seçimlerin ardından 3 yıl geçti ancak ulaşımdaki sıkıntılar hala giderilebilmiş değil. Çıtak Mahallemizden işlerini yapmak için Çivril’e gelmek isteyen vatandaşlar ulaşımdaki sıkıntılar nedeniyle ciddi bir zaman kaybı yaşamakta. Çıtak’tan Çivril’e gelmek isteyen vatandaşlarımız mecburen şehirler arası otobüsleri kullanmak zorunda kalıyorlar. Hal böyle olunca vatandaşlarımız önce Çivril İlçe Garajı’na gelmek durumunda kalıyor, ardından şehir merkezine gelebilmek için servisleri bekliyorlar ve servislerle kısa bir şehir turu yapıyorlar. Vatandaş işini bitirip tekrar evine gitmek istediğinde yine aynı şekilde servise binmek ve garaja gitmek durumunda kalıyor. Hele ki otobüsler doluysa ve talep fazlaysa öncelik mahallelere giden yolculardan ziyade şehirlerarası yolculuk yapan yolculara tanınıyor. Bu da büyük bir zaman kaybına sebep oluyor. Birçok büyükşehirde mahallelerle şehir merkezi arasındaki ulaşımı büyükşehir sağlarken maalesef Çivril için böyle bir hizmeti göremiyoruz. Çıtaklılar ve diğer uzak mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız neden diğer büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın aldığı hizmeti alamıyorlar? Bu anlamda büyükşehirin belediye seçimleri öncesi öne sürdüğü vaatlerini hayata geçirmesi ve ulaşım konusundaki sıkıntıları bir an önce gidermesi gerekiyor.
Çıtaklı’nın Çamur Çilesi
Çıtak’ın bir diğer büyük çilesi bitmeyen altyapı çalışmaları. Söz konusu çalışmaların başlamasının ardından çok uzun bir süre geçti ancak çalışmalar sonucu beklenen iyileşme maalesef gerçekleşmedi ve Çıtaklının çamur çilesi devam ediyor. Kış mevsiminin yağışlı geçeceği uzmanlar tarafından önceden belirtilmesine rağmen belediye yolları grayderle düzeltmekte çok geç kaldı. Gerek yolların bozuk olması gerekse yağışların etkisiyle her yer çamur deryasına döndü ve vatandaşların çilesi mevcut sorunlara bir çile haline geldi. Şu anda vatandaşlar bir yere gidip gelirken, çocuklarımız okul yolunda büyük zorluklar yaşamakta. Sokakların birçoğu trafiğe kapalı durumda, vatandaşlar bir yere gidebilmek için sürekli başka yollardan dolaşmak zorunda kalıyor. Çamur deryasının yerini toz bulutları almadan bir an önce bu kötü durumun düzeltilmesi gerekiyor.”


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası