• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

BAŞKANLIK-REİSLİK SİSTEMİ GELİRSE PARÇALANMA HIZLANACAKTIR

BAŞKANLIK-REİSLİK SİSTEMİ GELİRSE PARÇALANMA HIZLANACAKTIR

Anayasa değişikliği ile ilgi olarak gündeme gelen referandum hakkında açıklama yapan CHP Çivril İlçe Başkanı Ömer Köseoğlu iktidarın anlık hırs ve düşüncelerle yanlış kararlar verdiğini belirterek “Irak Başbakanına sen kimsin dedik, sonra kendi başbakanımızı ayağına gönderdik. Rus uçağını düşürdük, emri ben verdim dedik, sonra konulan ambargo sonucu çöken turizmimiz, ihracatımız, dış ülkede feshedilen müteahhitlik hizmetlerimiz ekonomiyi felç etti” dedi.
ÜLKENİN GELECEĞİNİ İNŞAA ETMEK ÜLKENİN YARISININ KARŞI OLDUĞU BİR DAYATMA İLE YAPILAMAZ
Köseoğlu sosyal paylaşım sitesindeki kişisel sayfasında yaptığı açıklamada ‘Ülkenin geleceğini inşa etmek ve bunu ortak akıl ve ortak bilinç ile gerçekleştirmek, neredeyse ülkenin yarısının karşı olduğu bir rejim dayatmasıyla yapılamaz. Türkiye Büyük Millet Meclisince kabul edilen anayasa değişikliği önümüzdeki günlerde halkın oyuna sunulacak. Görülen o ki bu ülkenin “geleceğini inşa etmek” ve bunu ortak akıl ve ortak bilinç ile gerçekleştirmek, neredeyse ülkenin yarısının karşı olduğu bir rejim dayatmasıyla yapılamaz” dedi.
REFERANDUM PARLAMENTER SİSTEMİ DEĞİŞTİRİRSE PARÇALANMA HIZLANIR



“Sayın Devlet Bahçeli’nin “sürpriz” katkısıyla gündeme gelen referandum eğer parlamenter sistemi değiştirir yerine bir başkanlık reislik sistemi gelirse, ülke, daha bir güçlü olmak bir yana içinden çıkılamaz kargaşanın, kavganın içine itilecek, emperyalistlerin arzuladığı bölünme, parçalanma hızlanacaktır. Başkanlığı dengeleyecek, anayasal kuvvetlerin ayrılığını ve denetleme mekanizmalarını hayata geçirecek bir sistem bile bugün ülkenin gündeminde değilken, mecliste kavga dövüş dayatılan mutlak “reis” iktidarı, Osmanlı ya özlemin, ya da padişahlık ihtirasının depreşmesiyle basitçe geçiştirilemez. Ülkeyi “bizimkiler” ve “ötekiler” diye ikiye bölen, eğitimi din tüccarlarının uygulamalarına teslim eden, ülkeyi laik kimliğinden uzaklaştırarak mezhepçiliği körükleyenleri bir hatırlayalım. Ülkeyi daha güçlü kılacak, hamle yaptıracak “başkanlık” sistemine bunlar mı liderlik yapacaklar? Geçin Allah aşkına.
Soralım kendimize Neden 1,5 milyar Müslüman “batı” nın sömürüsünde? İnsan hak ve özgürlükleri, demokrasi, bilim, sanat neden bu ülkelerde yer etmemiş? Ulus bütünlüğünün olmayışı, ümmetçilik anlayışının öne çıkması nedendir? Neden bu gâvurlar bu ülkeleri biri birine mezhepçilikle kırdırır?
Niye “batı” bilgi, teknoloji üretir? Ve bizler elimizdeki, avucumuzdaki birikimimizi hep bu yenilikleri satın almaya harcarız? Bizim “Pazar” olmamız “fıtratımızda” da mı var?
Bizler soru sormanın, tartışmanın, farklı düşünmenin erdemini biliriz. Aldatmacaları, kandırmacaları sezeriz, çünkü biz Atatürkçü nesilleriz. Aydınlama anlayışının, özgür iradenin, düşüncenin ürünüyüz. İpotekli akıllarla, esir alınmış iradelerle kurulacak “tek adamlık” sisteminin bu ülkeye mahva götüreceğini biliyoruz.
Önümüzdeki günler her türlü yalan propagandanın sergileneceği, bizleri terör örgütleriyle aynı safta gösterebilme anlayışının ortaya konulacağı günlerdir. Ne işsizlik, ne yoksulluk, ne çaresizlik, ne adalet eksikliği, ne geçim derdi, ne hak ve özgürlüklerin ihlali, ne işten atılmalar ne de terör. Onlar bu ülkeyi kuran Atatürk ve silah arkadaşlarının emanetini ilelebet savunacak CHP sine saldıracaklardır. Bu ülke bizim,hep beraber bu iftiraları göğüsleyelim, laik, demokratik, çağdaş hukukun hakim olacağı bu vatanın bölünmez bütünlüğünü savunalım. Parlamenter sistemi, demokrasiyi savunalım.” HABER: ALİ ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası