• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

Belediye Meclisi Ne Yapıyor?

Belediye Meclisi Ne Yapıyor?

Belediye yönetimi denince çoğumuzun aklına belediye başkanı gelir. Ortada bir başarı varsa bu belediye başkanının başarısı, ortada başarısızlık varsa belediye başkanının başarısızlığı olarak görülür hep. Elbette bu durumun altında yatan birçok sebep var. 1982 anayasasından bu yana devletin yönetiminde nasıl ki yürütme gücü ön plana çıkmışsa, siyasal partiler yasası nasıl ki siyasi parti başkanlarına önemli yetkiler veriyorsa belediye yönetiminde de belediye başkanı belediye meclisinden önde gelir hep. İşin garip yanı yerel seçimler öncesi belediye meclis üyesi olmak için kıyasıya yarışan kişilerin belediye meclis üyesi olduktan sonra pasifleşmesi ve kendi kabuğuna çekilmesidir. Her meclis üyesi böyle değil tabi, sorumluluk taşıyıp çalışanlar bu kapsama dahil edilemez.
Çivril belediye yönetiminde de yukarıda bahsettiğim durum geçerli. Bir sorun yada eksiklik olduğunda hemen Sn. Gürcan Güven sorumlu tutuluyor bu olumsuzluktan. Kuşkusuz belediye başkanının sorumluluğu var ancak belediye yönetimine seçilen ve belirli görev ve yetkileri olan üyelere neden hesap sorulmuyor? Hesap sorulmuyor derken, AKP’li üyelere hizmetler konusunda, muhalefet üyelerine neden yeterince muhalefet etmiyorsunuz diye hesap sorulabilir sanırım. Yoksa CHP’li ya da MHP’li meclis üyesine bu yollar neden bozuk diye sormak abes olur kuşkusuz.
Yeni basılan belediye takviminden biliyorum, Çivril belediye meclisinin 14’ü AKP’li, 8’i CHP’li, 3’ü MHP’li üyesi var. AKP’de Niyazi Vural’ı görüyoruz zaman zaman basında ve belediye başkan yardımcılığı yapan Gürol Mutlu ve Salim Altuntaşoğlu’nu. CHP’li üyelerin bu konudaki performansları daha iyi. Türkan Keyik, Nuran Şafak, Tunay Yazıcı ve Muzaffer Palaz denetim görevini yerine getiren üyeler. MHP’de de İsmail Çorbacıoğlu itirazları yükselten isim. Peki ya diğer meclis üyeleri? El kaldırıp indiriyorlar ve huzur haklarını mı alıyorlar?
Rahmetli Kadir amca yazılarında ‘’Amacım kimseyi kırmak, üzmek değil, Çivril’in daha güzel bir hale gelmesi için sorumluları uyarıyorum.’’derdi. Benim de amacım Kadir amcanınkiyle aynı. Birçoğunu tanımadığım insanları üzmek, kırmak istemem ama onları sorumluluğa davet edebilirim. Çivril hepimizinse ve siz de oy alarak belediye meclisine seçilmişseniz sorumluluktan kaçamazsınız, belediye meclisinin ağırlığını hissettirmeli ve Çivril’in güzelleşmesi için çaba göstermelisiniz.
Kısa Kısa
Geçtiğimiz Cumartesi günü yılbaşı gecesiydi. Pek mümkün gibi görünmüyor ama ben de herkes gibi 2017’nin 2016’dan güzel geçmesini istiyorum.
Geçen hafta ülke olarak yine saçma ve anlamsız yılbaşı-noel tartışmasını yaşadık. Bu konudaki düşüncem şu: Bir insanın yılbaşı kutlaması ne kadar normalse kutlamaması da o kadar normaldir. Ama yılbaşı kutlatmamak için günlerce uğraşıp didinmek ne kadar normal? Siz karar verin.
Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş yılbaşı gecesi yaşanan terör saldırısı ardından ‘’Vatandaşlarımız tedbirli olsun.’’ açıklaması yaptı. Sokağa mı çıkmayalım, pazara mı gitmeyelim, kask ve çelik yelekle mi dolaşalım, valla ben anlamadım. Ha bi de korkmayacakmışız !!!
Milli piyango çekilişi haberleriyle yine aklıma geldi. Bu ülkede loto, toto, piyango diyerek devlet insanlara binevi kumar oynatıyor ve elde ettiği gelirle imamların maaşlarını veriyor. Acayip değil mi?
Açlık sınırının 1432 lira olduğu ülkemizde asgari ücret yapılan zamla 1402 lira oldu. Bu da ülke olarak bizim ayıbımız, utanıyorum.
AYDIN SAMANCI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası