• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

HALEP TIRI YOLA ÇIKTI

HALEP TIRI YOLA ÇIKTI

Çivril Belediyesi ve Türkiye Diyanet Vakfı Çivril Şubesi işbirliğinde toplanan gıda, yiyecek ve battaniyelerin bulunduğu yardım tırı, Halep'e uğurlandı.
Çivril belediyesi öncülüğünde Türkiye Diyanet Vakfı Çivril Şubesi ve vatandaşların destekleri ile Halep için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan eşyaların bulunduğu tır, Çivril’den Cilvegözü Sınır Kapısına gönderildi.
Yaklaşık bir hafta süren yardım kampanyasında bir tırdan fazla eşya toplanırken ilk etapta aciliyet arz eden gıda ve battaniyeler yardım bölgesine yollandı.
Çivril Cumhuriyet Meydanında yardım tırını uğurlamaya gelen Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven Halep'teki kanayan yaraya "dur" demek adına Çivrillilerin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi. Savaşın özellikle çocuk ve kadınları çok zor şartlar altında bıraktığını terörün de vatandaşlar arasında korku ve panik yaratmayı amaçladığına dikkati çeken Güven, şöyle konuştu “Korku bizim lugatımızda yoktur. Bu ülkenin birliğine, insanımızın refahına, huzurumuza uzanan kanlı ellerin bir uzantısı şu anda Halep'te. Halep'te din kardeşlerimiz ve Türkmenler çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Burada yaptığımız yardımlarla Rabbimizin rızasını kazanmanın yanı sıra savaş ve terörle de mücadele etmiş oluyoruz” dedi.
Çivril İl Müftüsü Himmet Metin ise, yardım kampanyasında emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra gıda, giyecek, un ve battaniye bulunan yardım tırı, dualar eşliğinde Halep'e uğurlandı.
Haber: Oral SARI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası