• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

Hizmet Aracıymış..

Hizmet Aracıymış..

İslam Dininin Peygamberi Hz. Muhammed’in söylediği kabul edilen bir hadis var, benim de çok beğendiğim: Bir elinin verdiğini öbür elin duymasın. Birçoğumuzun bildiği gibi söz, yapılan yardımın reklamının yapılmamasını, bu yardımla övünülmemesini öğütlüyor.
Bizim siyasetçiler ve yöneticiler ne yapıyor, bir de ona bakalım. Bizim siyasetçiler ve yöneticiler muhtaç, zor durumda kalan bir insana yardım ediyor ve hemen gazeteciye duyurarak haber yaptırıyor. Olur mu öyle şey demeyin, oluyor. Geçen hafta belediye başkanımız Sn. Gürcan Güven’e sağlık nedeniyle Denizli’ye gitmek isteyip ancak imkanı olmadığı için gidemeyen ve zor durumda kalan bir vatandaşın olduğu yönünde bir haber gitmiş. Sn. Gürcan Güven de sorumluluk duygusu ve tüm iyi niyetiyle talimat vererek vatandaşın belediye başkanına ait makam aracıyla Denizli’ye götürülmesini sağlamış. Sn. Gürcan Güven’in bu hassasiyeti ve eylemi gerçekten takdirlik. Ancak hemen ardından internet gazetesi olarak yayın yapan bir yerel gazetede bu iyiliği ‘’Makam Değil Hizmet Aracı’’ başlıklı bir haber yaptırmak ve bunu herkese ilan etmek ne kadar takdir edilesi, hadisi de göz önünde bulundurarak siz karar verin.
Siyasetçiler ve yöneticiler hem kendilerine yönelik eleştiriler karşısında hem itibarını korumak için hem de kendilerine olan desteği artırmak için PR çalışması dediğimiz halkla ilişkiler çalışmaları yaparlar. Aslında bir nevi kurnazlıktır bu yapılan. Sn. Gürcan Güven’in yaptığı iyiliği bu şekilde haber yaptırması tam da bahsettiğim PR yani halkla ilişkiler çalışmasına bir örnek oluşturuyor. Başkan bu şekilde hem değiştirilen lüks makam arabasına yönelik eleştirileri ‘’Makam aracı değil hizmet aracı’’ diyerek karşılıyor hem de küçük bir iyiliği bile herkese duyurarak vatandaşın gözünde bir profil oluşturmak istiyor. Sonuçta da mükemmel bir şekilde algı yönetimi yapılıyor. İyiliğin reklam edilmesinden hoşlanmadım ama halkla ilişkiler çalışmanız yöntem olarak başarılı sayın başkanım. Ha bir de, o araba bal gibi makam aracı..
Kısa Kısa
Geçen hafta hasta olduğum için yazamadım. Her ne kadar doktor üşütmüşsün dese de, muhtemelen faiz lobisinin yolladığı mikroplar hasta etti beni.
Çivril Belediyesi’nden dev sağlık hizmeti.. İsviçreli bilim insanlarının yaptıkları çalışmalara göre Çivril şehir içinde yolların bir hayli bozuk olması nedeniyle arabayla her gün yarım saat dolaşan kişilerin böbrek taşları daha çabuk düşüyormuş.
Demokrasi ve kuvvetler ayrılığı güçlendirilecek diye başkanlık sistemini savunuyoruz diyen AKP hükümetinin getirdiği anayasa teklifinde kuvvetler birliğinin öngörülmesi, akıllara ‘’Yine kandırılıyorlar mı?’’ sorusunu getirdi.
Ülkenin geldiği durum konusunda her gün daha fazla endişeleniyorum. Rus büyükelçi Lavrov’un devletin bir polisi tarafından öldürülmesi ise bu endi-şelerimi birkaç kat daha artırdı. Çok kötü günler..
Son olarak da Çivril’e gelerek görevine yeni başlayan kaymakamımız Sn. Armağan Önal’a hoş geldiniz diyerek kendilerine başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
Aydın SAMANCI


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası