• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ 2016’YI DEĞERLENDİRDİ

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ 2016’YI DEĞERLENDİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Palaz 2016 yılını değerlendirdi. Yaptığı açıklamada sert sözlerle Çivril Belediye Başkanını Dr. Gürcan Güven’i ve çalışmalarını eleştirdi.
DOĞALGAZ GELECEK DİYE
ŞOV YAPTILAR
Palaz 2016 yılında Çivril için hayati önem taşıyan doğalgaz projesinin seçim propagandasına yönelik bir hareket olduğunun farkında olduklarının altını çizerek, “Vaat var, proje var, icraat yok” dedi. Doğalgaz projesi kapsamında önce vatandaşlardan başvuru parası alındığını ancak yeterli sayıya ulaşılamadığını ifade ederek, “Vatandaştan parayı toplayamayınca biz hallederiz tarzında söylemler baş gösterdi, gazetelere boy boy demeçler verildi ama hepsinin boş olduğunu hepimiz yaşayarak gördük. Doğalgaz gelecek diye şov yaptılar. CHP doğalgaza karşı yalanlarını uydurdular. Oysa biz doğalgazın Çivril’e gelmesini onlardan daha çok istiyoruz” dedi.
PAZARYERİ PROJESİ BİR AN ÖNCE DURDURULMALI. BEDESTEN ÇİVRİL İÇİN İYİ BİR PROJE DEĞİL
Muzaffer Palaz Çivril Pazaryeri projesini de değerlendirdi. Konuşmasında pazaryeri projesinin biran önce durdurulması gerektiğini ifade ederek bu projenin referandum ile karara bağlanması gerektiğinin altını çizdi. CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Palaz pazaryeri ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti; “2016 yılının ikinci ayında Çivril Pazaryerinin mevcut yerinden hastane yanına taşınması projesi ile karşımıza çıkan sayın başkan bölge halkının fikrini her ne kadar yapılan anketlerle aldığını söylese de söz konusu proje duyulur duyulmaz büyük tepkilerle karşı karşıya kaldı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak pazaryerinin hastane yanına taşınmasına o gün de karşıydık, şimdi de karşıyız. Sebebini de şu sözlerle ifade etmek isterim. Çivril Pazaryeri esnafı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde pazaryerinin hastane yanındaki araziye taşımasına vatandaşların karşı olduğu kanısına vardık. Bu sebeple bu konunun referandum yapılarak karara bağlanmasını isteriz. Ayrıca Sayın Güven henüz kendi partililerini bile bu konu ile ilgili ikna edebilmiş değil. Diyelim ki pazaryeri taşınması için gerekli düzenlemeler yapıldı ve taşındı, mevcudun yerine yapılması plan-lanan “Bedesten” kesinlikle Çivril için iyi bir proje değildi. Sayın Güven Çivril merkezine bir AVM yapacak, ama insanları “Bedesten” diye yutturacak diye düşünüyoruz. AVM’ler küçük esnafların sonu demektir. Zaten kanayan ekonomi “Bedesten”in yapılması ile kesinlikle çöker” dedi.
ORGANİZE TARIM BÖLGESİ İÇİN NE GİBİ ADIMLAR ATILDI
Hiç unutmam şubat ayının sonuna doğruydu sanırım. Sayın başkan ilçede yetişen tarım ürünlerini değerlendirmek adına TARIMSAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için adım atıldığını ifade etmişti. Ne gibi bir adım atıldı? Bir yere varabildiniz mi? Hayır hiçbir yere varılamadı. Elma üreticisi memnun mu acaba? Çivril Çiftçisi memnun mu? Söylenenler sadece laf üretmek mi? Ne yaptınız diye sormak isterim.
YEŞİL ALANA İHTİYAÇ VAR
Gelelim belediye hizmet binasına, Sayın Gürcan Güven Çivril merkezinde olan belediye hizmet binasını Devlet Demiryolları Arazisine (Uçaklı Parka) taşımak istiyor. Biz Yapılacak yeni belediye hizmet binasına karşı değiliz ancak; yeşil bir sosyal alan olarak değerlendirilebilecek bir yerin taş binalarla boğulmasını kesinlikle istemiyoruz. Bugün oraya belediye hizmet binası yapan yarın bu binayı emsal göstererek başka binalar da yapmaz mı? Bugün Çivril hava kirliliği nedeni ile artık rahat nefes alınamaz hale geldi, bunun önüne ancak doğayı koruyarak ve yeşil alanları çoğaltarak geçebiliriz. Zaten körleştirilmiş olan ve niteliğini yitirmiş olan yeni garaj belediye binası için değerlendirilmeli diye düşünüyorum.
AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİ
GÖLE DUYARSIZ
Uzunca bir süre hep yapacağız, edeceğiz, inşallah, maşallah diyerek birkaç ayın geçmesinin ardından göl kurudu. Öyle bir kuraklık yaşandı ki gölde artık su içindeki canlılara yetecek kadar bile su kalmadı. Bunun sebebini direkt belediyeye yüklemek acımasızca bir eleştiri olur. Ancak gelinen noktada çeşitli faktörlerin etkisiyle göl yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Üniversitelere milyonlar verilerek hazırlatılan projelerin uygulamaya koyulmayarak boş çalışma olduğu görüldü. Acilen bir komisyon ilçemizi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Fakat böyle hayati bir konuda inceleme alanına gelmeyerek, ilgisizliklerini herkese göstermiş olan AKP’li meclis üyelerine ve başkan yardımcılarına sormak isterim, gölün akıbeti ne oldu. Var mı bir gelişme? Çivril söz verdiğiniz damlama sulamaya 2017 yılında geçecek mi?
ELMA İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KULAK ARDI EDİLDİ
Ekim ayında elmanın hiç para etmediği gören çiftçiler elma ağaçlarını sökmeye başladı. Kamuoyuna CHP her şeye karşı algısını vermeye çalışan belediye bizim her zaman olduğu gibi ürettiğimiz çözüm önerilerini dikkate almadı. Biz çiftçilere destek olma amaçlı milletvekilimiz Sayın Melike Basmacı ile birlikte çiftçileri ziyaret ederek elmanın daha fazla bedel ile alıcı bulması konusunda elimizden geleni yaptık. Elma suyu fabrikalarını ziyaret ederek bilgi aldık ve en önemli çözüm önerimiz sayın büyükşehir belediye başkanı Osman Zolan’ın reklam giderlerinin %10’u ile Çivrilli çiftçinin elmasını iyi fiyatla satın alması ve civar ilçelerdeki öğrencilere dağıtması oldu. Ama kim dinler CHP’yi. Çözüm önerimize karşı olan kendi başına kararlar alıp yapamayan Gürcan Güven bizim önerilerimize kulak ardı etti ve dolayısı ile 2016 yılı elma üreticileri için kâbus oldu. Yakında Çivril’li elma üreticilerinin de tamamının borçlarından dolayı icralık olduğu duyulursa şaşırmamak gerekir.
HANİ ÇİVRİL ŞANTİYE OLACAKTI
Bir de şunu ifade etmek isterim. Sanırım Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Celep’in sözleriydi. “ÇİVRİL ŞANTİYE ALANINA DÖNECEK” Sayın celep ne Çivril şantiye alanına döndü ne de mevcut sorunlar çözüldü. Bakın bir seneyi daha yapacağız, edeceğiz ile geçirdik. Yazık değil mi Çivril’e 23 Nisan Parkı bir yıldır atıl vaziyette bekliyor. Neden bir kazma bile vurmadınız halk merak ediyor. İnsanların hoşça vakit geçirip, bir nefes aldığı güzelim alanı neden harabeye dönüştürdünüz. Şimdi tinerci yuvası oldu güzelim bina. Hani sizin arkanızda hükümet vardı, hani para sorunu olmayacaktı, hani hizmetler Çivril’e akacaktı ne oldu Sayın Celep ve Sayın Güven?” Dedi.
CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Palaz 2017 yılının Çivril Halkına tüm milletimize hayırlı olmasını acılı, gözyaşlı günlerin geride kalmasını, yoksulluğun değil maddi manevi olarak zenginliklerin paylaşıldığı bir yeni yıl diledi.
HABER: Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası