• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

IŞIKLI ÇİVRİL’İN MALIDIR

IŞIKLI ÇİVRİL’İN MALIDIR

Geçtiğimiz hafta Yeşil Çivril Gazetesi İnternet sitesinde çıkan “CHP’NİN RED OYUNA RAĞMEN YAPILACAK” başlıklı habere Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Türkan Keyik’ten cevap geldi.
Keyik yaptığı açıklamada Işıklı’nın Çivril’in malı olduğunun altını çizerek “CHP Grubu Işıklı’da ki 8.300 metrekare arazinin Çivril Belediyesinin malı olarak kalmasını istedik ve bu yönde oy kullandık” dedi.
CHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Türkan Keyik “Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Işıklı’da yapılacak alan düzenlemesinin kamuoyuna CHP hizmetin karşısındaymış gibi yansıtıldığını belirterek “Biz hizmete değil Işıklı’daki alanların bedelsiz büyükşehre devrine karşıyız” dedi.
Işıklı’nın Çivril’in eşsiz bir değeri olduğunun altını çizen Keyik “CHP Grubu Işıklı’da ki 8.300 metrekare arazinin Çivril Belediyesinde kalarak yatırım yapılmasını istemiş ve bu yönde oy kullanmıştır” dedi.
Türkan Keyik açıklamasında “Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülen gündem maddesi iddia edildiği gibi imar değişikliği ile ilgili değil 8.300 metrekare arazinin mülkiyet devri ile ilgilidir. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Işıklı’da 75.000 metrekare arazisi bulunuyor Çivril Belediyesinden ücretsiz devralmak istediği alan ise bu alanın 1/9’u kadar yani 8.300 metre karedir. Osman Zolan yatırım yapmak için bu 8.300 metre karelik alanı alma şartımı koyuyor. Bu alan olmazsa Işıklı’ya yatırım yapmayacak mı? Bu alanın tapusunun Çivril Belediyesinde kalma şartıyla yatırım yapmak isterse meclis bu hizmete onay verir. Yatırım yapmak başkanın görevidir araziyi verip vermemek meclisin takdirindedir” dedi.
ZATEN HİZMET İÇİN BİZİM GELİRİMİZEN PAY ALIYOR
Denizli Büyükşehir Belediyesinin İller Bankasından Çivril’e aktarılan paydan %40 oranında kesinti yaptığını da sözlerine ekleyen Türkan Keyik “Denizli Büyükşehir Belediyesi İller Bankasından Çivril için yapılan ödeneğin %40’nı alıyor. Bu %40’lık pay, Çivril’e hizmet götürme karşılığı ile veriliyor. Yani Denizli Büyükşehir Belediyesinin Çivril’e hizmet getirmek için ayrıca bir yerin mülkiyeti almak istemesine anlam veremiyorum. Ne yani Sayın Zolan Işıklı’yı büyükşehire devretmezsek hizmet vermeyecek mi? Çivril’e gelecek hizmetin şartlı yapılmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz” dedi.
BİZİM ASIL DERDİMİZ IŞIKLI’NIN ÇİVRİL’İN MALI OLARAK KALMASI
CHP’nin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Türkan Keyik, CHP Grubunun Çivril’e gelecek yatırımların karşısındaymış gibi gösterilmesinin çok yanlış olduğunu sözlerine ekleyerek, “Bizim asıl derdimiz Işıklı’nın mülkiyetinin Çivril’de kalması. Işıklı’nın Çivril’in mülkü olması büyükşehirin buraya hizmet getirmesine engel değildir. Biz yatırımla ilgili HAYIR kararı vermedik. Büyükşehir belediyesi 8.300 metrekare alanı almazsa yatırım yapmayacak mıdır? Büyükşehir belediyesi AK Partili Gürcan Güven’den 8. 300 metre kareyi mi kıskanmaktadır. Zira Çivrilli hemşerilerim yapılacak hizmetlerin bedelini her ay iller bankasından ve devletten gelen payın %40’ı ile ödemektedir. Biz yatırıma değil arazinin Çivril Belediye Başkanı ve meclisinin yetki alanından çıkarılmasına karşı çıktık” dedi. Haber: Ali ŞAHAN


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası