• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

DESTEKLERDEN ÇİVRİL’DE FAYDALANSIN

DESTEKLERDEN ÇİVRİL’DE FAYDALANSIN

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı Ak Parti’nin tarım politikalarını eleştirerek “çiftçiye destekleme veriyoruz diyorlar, Tekkeli Çiftçiler susuzluktan yanıyor. Verilen desteklerden Çivrilli Çiftçilerde faydalansın” dedi.
Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in geçen hafta açıkladığı Denizlili çiftçilere verilecek 18 Milyon TL’lik destekleme açıklamalarına tepki gösteren Tunay Yazıcı “13 yıllık AK Parti iktidarında çiftçinin durumu nereden nereye geldi? Son 13 yılda 27 milyon dönüm arazi ekilemez hale geldi. Bunun sorumlusu kimdir?” Dedi.
Açıklamasında Türkiye’de tarım ürünü çeşitliliğinin ve üretim miktarının günden güne azaldığına dikkat çeken Yazıcı “Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre son bir yıl içinde Arpa üretimimiz yıllık 8,5 milyon tondan 6,8 milyon tona düşmüş. Mercimek 565 bin tondan 370 bin tona, nohut 650 bin tondan 460 bin tona düşmüş. Bizim geçim kaynağımız tarıma dayalıdır. Bu düşüşlerin sebebi topraklarımızın azalması mıdır? Suyumuzun azalması mıdır? Yoksa nüfusumuz mu azaldı?” dedi. Tarımda ki asıl sorunun planlama olmamasına bağlayan Yazıcı “kimin nerde, ne yapacağı, ne ekeceği belli değil” dedi.
TÜCCAR KOOPERATİFTEN DAHA UCUZA GÜBRE SATIYOR
Çiftçinin yüksek girdi maliyetleri nedeniyle zor durumda olduğunu belirten Tunay Yazıcı “Şahin Tin Tarım Kredi Kooperatiflerine gitsin, baksın. Gübre kooperatiflerde tüccardan %20 daha pahalıya satılıyor. Dünyanın en pahalı mazotunu Türk Çiftçisi kullanıyor. Verilen teşvik ne kadar 700 milyon TL. ama yapılan teşvikin 12 katı vergi alınıyor. Bu nasıl çiftçi desteği anlamak mümkün değil” dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası