• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

Çiftçinin sulama derdi sona erdi

Çiftçinin sulama derdi sona erdi

Irgıllı – Sütlaç Sulama Birliği’nin fesh edilmesinden sonra arazilerini sulamakta sorun yaşayan çiftçiler Çivril Belediyesi’nin meclis kararı ile sulama birliğini devralmasının ardından 13 Haziran Pazartesi günden itibaren sulama yapabilecek.
Salı gün yapılan Haziran Ayı Meclis Toplantısı 2. Oturumunda Çivril Belediye Meclisi Tekke, Beyköy, Çandır, Çetinler, Sundurlu, Irgıllı ve Bayat Mahallelerini kapsayan 55 bin metrekare arazide sulama yapmak için karar aldı. Sulama fiyatlarının da belirlendiği meclis toplantısında sulama işinde çalışacak civarcıların maaş ve sosyal hakları da belirlendi.
Pazartesi gün başlayacak ve Eylül ayına kadar devam edecek sulama sezonunda 20 civarcı ve bir sorumlu müdürün görev yapacağı belirtilirken çiftçilerin sulama sorunu yaşamaması için belediyeden arazi beyannamesi alması gerektiği ifade edildi.
Meclis toplantısı sonrası açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Salim Altuntaşoğlu çiftçilerin daha fazla sıkıntı yaşamaması için Çivril Belediyesi olarak sulama fiyatlarını ivedilikle belirlediklerini belirterek “Tekke, Çandır, Çetinler, Beyköy, Sundurlu, Bayat ve Irgıllı’da yaşayan yaklaşık 10 bin çiftçimizi mağdur etmemek için sulama fiyatlarını belirledik. Bu bölgede 55 bin dekar ekili arazimiz var ve bu arazilerin, mahsulün sulanması gerek. Bunun için meclisimiz toplanarak sulama fiyatlarını belirledi. Meclisimizin aldığı karar ile çiftçimiz sulamanın dekarına 30 TL. öderken sulama 5’lik boru ile yapılacak ve sulama süresi dekarda 1 buçuk saati geçemeyecek” dedi. Yağmurlama ve damlama sulamada fiyatların vahşi sulamaya göre daha uygun olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Altuntaşoğlu “çiftçilerimiz damlama yada yağmurlama sulama yaparsa 28 TL. öderken 3’lük boru ile yapılacak sulamalarda ise dekar başına 22 TL., 6’lık sifonla yapılan sulamada ise dekar başına 36 TL. ödeyecek” dedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası