• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

GÜNE SPOR YAPARAK BAŞLIYORLAR

GÜNE SPOR YAPARAK BAŞLIYORLAR

Çivril Huzurevi sakinleri güne spor yaparak başlıyor. Huzur evinde kalan yaklaşık 60 yaşlı, sağlıklı ve dinç bir yaşam için ‘sağlıklı yaşam için spor yapalım’ sloganıyla güne spor yaparak başlıyor.
Çivril huzurevinde bulunan görevliler öncülüğünde yaklaşık 1 kilometre yürüyen yaşlılar Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri güne spor ve yürüyüş yaparak başlıyor. Yürümekte zorlanan yaşlılar ise sandalye, bank ve kanepelerde çeşitli egzersiz hareketleri yaparken yürüyüş yapan bazı yaşlılar şınav ve mekik çekerek spora devam ediyorlar.
Sabah sporu sayesinde güne zinde başladıklarını söyleyen huzurevi sakinleri, spor yaparak moral kazandıklarını ifade etti.
Projenin fikir mimarı Çivril Huzurevi Müdürü Ali Yaşaroğlu, fiziksel aktivitenin huzurevi sakinlerini mutlu ettiğini, baston desteğiyle yürüyen bazı yaşlıların spor sayesinde bunu bıraktığını belirtti. Spor etkinliklerini sürdüreceklerini vurgulayan Yaşaroğlu, şöyle konuştu:
"Huzurevimizde koruma altındaki yaşlıların şeker, yüksek tansiyon, eklem, kalp damar ve kolesterol gibi hastalıkları bulunuyor. Biz de huzurevi yönetimi olarak tedavi süreçlerine yardımcı olunması için 'sağlıklı yaşam için spor yapalım' sloganıyla onlara haftada üç gün yürüyüş ve spor yaptırıyoruz. Düzenli spor yapmaya başlayan yaşlılarımızın bir çoğunun zamanla eklem ağrısı şikâyetinin azaldığına şahit olduk. Bu da onların yaşam kalitesinin yükselmesi anlamına geliyor ve mutlu oluyorlar" dedi.
Müdür Yaşaroğlu, huzurevinde kalan yaşlıların yeme, içme ve barınmalarının yanı sıra sağlıklı kalabilmelerini de önemsedik-lerini, bu sebeple sporun önemli olduğunu vurgulayarak, çeşitli spor aktiviteleri düzenlemeye devam edileceğini belirtti.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası