• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

CHP BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİNDE BİRARAYA GELDİ

CHP BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİNDE BİRARAYA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril İlçe Örgütü tarafından birlik ve dayanışma yemeği gerçekleştirildi.
Geceye Denizli İl Başkanı Teoman Sancar ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekilleri Melike Basmacı ve Kazım Arslan’ın yanı sıra Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve diğer il ve ilçe örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile davetliler ve partililer katıldı.
Birlik ve dayanışma gecesinin açılış konuşmasını CHP Çivril İlçe Başkanı Ömer Köseoğlu yaptı. Geceye katılan konukları ve örgütleri bizzat sayarak selamlayan İlçe Başkanı Ömer Köseoğlu; Halkın din, mezhep, ırk, milliyet ve parti siyaseti bazında birbirine düşman edildiğini belirterek “gençlerimizin ve kadınlarımızın yarınlarını çaldırtmayacağız” dedi. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren başkan Köseoğlu Ak Parti hükümetinin politikalarını eleştirdi. Köseoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Bir kişinin cehalet, kibir ve doymazlıkla beslenen ihtirası uğruna, güzelim ülkemizin doğasının, doğal kaynaklarının yağmalanmasına hala göz mü yumacak mıyız? Cumhuriyetimizin neredeyse bir yüzyıla yaklaşan uygarlık ve çağdaşlık çabalarının heba edilmesine hep sessiz mi kalacağız? Ekonomi, hukuk, siyaset ve kültür birikimimizin yok edilmesini görmezlikten mi geleceğiz? Komşularla, büyük devletlerle ters düşüp, bölgede ve dünyada yalnız kalmayı bir başarı gibi gösterenlere, doğuda emperyalistlerin bir terör örgütü yaratarak, ayrılıkçı politika dayatmasına ve olası bir kürt devleti kurma gayretlerine seyirci mi kalacağız? Ülke halkının din - mezhep - ırk - milliyet ve nihayet parti siyaseti bazında birbirine düşman edilmesine karşı "yeter artık" diye haykıracak mıyız? Kısacası Türkiye Cumhuriyeti’nin gözlerimizin önünde çatır çatır yıkılmasına, salt bir kişinin zorbalığından korkarak "dur" diyemeyecek miyiz? Eğer öyleyse, sahip olduğumuz, doğruluğuna inandığımız fikirlerden vazgeçmeye, hatta bunların tersini savunmaya emirle karar değiştirmeye azar işitmeye, işittiğimiz azarları sineye çekmeye kısacası eşinizin, dostunuzun yüzüne bakamaz hale gelmeye, tarih önünde suçlu olmaya, bazen de "dönek" diye çağırılmaya Değer mi? Bu ülkeyi dış sermayenin içerideki sağ iktidarları bu hale getirdi. Madenler, bankalar, şirketler, limanlar elden gidiyor, kime mi? Emperyalistlere, araplara. Bize yalan söyleniyor. Homurdanıyoruz hırsızları görüyor “hırsız var" diye bağıramı-yoruz. Zira diyecekler ki, biz senin kime hırsız dediğini biliyoruz derler ve tutuklarlar. Ordumuzu hapse attılar seyrettik, tüm bunları dindarlar yapmadı, aman yanılmayalım. Dini kullanan fırsatçılar yaptı. Ulus olmak, ulusdevlet olmak emperyalist politikaların en büyük engeliydi. Bunun için dini kullanan fırsatçılarla uluslar arası sermaye birleşti. Bunun için ülkemizi hedef alıp parçalıyorlar. Sakın Atatürk’e sığınmayalım, zira böylesi bir durumda o bize derdi ki Kalkın, ayağa kalkın! Birleşin-savaşın, kurtarın yurdunuzu. Mustafa Kemal’i dinleyelim. Hepinize iyi bir gece geçirmeyi temenni ediyorum. Saygılarımla.” Köseoğlu’nun konuşması sık sık alkışlarla kesildi.
Ömer Köseoğlu’nun konuşmasından sonra CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, CHP Denizli Milletvekilleri Melike Basmacı, Kazım Arslan ve Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca’da gecede kısa birer konuşma yaptı.
Daha sonra partililere hitaben Yalova Millet Vekili Muharem İnce konuşma yaptı. İnce konuşmasında hükümet politikalarını eleştirdi.
Yapılan konuşmaların ardında Faruk Demir türküleri ile geceye renk kattı. Katılımcıların söylenen türküler ile eğlendiği yemekte program geç saatlere kadar devam etti.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası