• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374

İlçe Müftüsü Himmet Metin’İn Açıklaması

İlçe Müftüsü Himmet Metin’İn Açıklaması

Geçtiğimiz hafta Çivril Kamuoyuna “KÖYLÜ BU YÜZDEN CAMİYE GİTMİYOR” başlığı ile yapılan haber içerik itibarı ile maalesef yanlış bilgiler içermektedir. 38 yıldan bu yana kullanılan tuvaletin kıblesinin yanlış olduğu bu günlerde mi anlaşılmıştır. Haber içeriğindeki bilgilerin Mahalle Muhtarı Zafer ŞELİ ile ilişkilendirilerek yapılması da ayrıca düşündürücüdür. Çünkü Muhtar Zafer ŞELİ ile yaptığım görüşmede kendisinin böyle bir beyanının olmadığını söylemiştir.. Kendisi Beyköy Mahallesinin muhtarıdır. Merak edenler konuyla ilgili Muhtarımızla görüşerek doğru ve gerçek bilgileri alabilirler.
Yedi yıla yakındır Çivril’de İlçe Müftüsü olarak görev yapıyorum. 39 yıllık meslek hayatımda böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyorum. İlçemizin gitmediğim mahalle ve camisi olmadığı gibi pek çoğuna da defalarca çeşitli sebeplerle ziyaret ettiğim vatandaşlarımızca da bilinmektedir. Halkın içinde vatandaşlarımızla birlikte olmuşuzdur. Davet edildiğim programlara da elimden geldiğince katılmaya gayret ettim.
Yılların İlçesi Çivril’e Türkiye Diyanet Vakfı marifetiyle 2009 yılında Genel Merkezin izni ve onayı ile lojman alındı. Müftülük hizmetlerinde kullanılan 87 model Brodway marka araba hizmetlere cevap veremez duruma gelmesi sebebiyle 2012 yılında hizmet aracımız yine TDV Genel merkezinin onayı ve izni ile yeni araç alınmıştır. Ayrıca Müftülüklerin makam aracı olmaz Hizmet Aracı olur.
Haber metninde Tuvalet konusunun Müftü konuyla ilgilenmedi iddiası maalesef doğru değildir. Bu konuda 1 yıl öncesinden tuvalet taşını, kapısını, kirecini, boyasını biz alalım siz başlayın gerisi gelir şeklinde mah. İmamının da bulunduğu bir ortamda bazı cemaate böyle bir taahhüdümüz olmuştu.
Mahalle Muhtarı Zafer ŞELİ’ nin ifadesiymiş gibi lanse edilen haberin zorlamayla ve kasıtlı olarak yapılan haber olduğu her halinden bellidir. Yukarda da ifade edildiği gibi dileyen herkes konuyla ilgili olarak Mahalle muhtarına müracaat ederek gerçek bilgileri öğrenebilir.
Basın yoluyla böyle bir haberin yapılması gerçekten çok üzücü olmuştur. Yapılan bunca güzel yararlı hizmet ve faaliyetlerin haber yapılmaması, takdir edilmemesi, bunun yanında tuvaletle Müftülüğümüzün ve şahsımın yan yana getirilmesi düşündürücüdür ki, şuanda bahse konu Mahalle Camimizin tuvaletleri yıkılmış, Müftülüğümüz ve Belediyemizin desteği ile yapılmaktadır.
Bu kadar basit konuyu gündeme taşımanın kime ne fayda sağlayacağı, ne anlama geldiğini bu haberi okuyan saygı değer Çivril Halkının takdirlerine sunuyorum. Saygılar sunuyorum.
Himmet METİN
İlçe Müftüsü

1206 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası