• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

YABANCI OTLARLA MÜCADELE BAŞLADI

YABANCI OTLARLA MÜCADELE BAŞLADI

Çivril Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünce ilçe genelinde yabancı otla mücadele çalışmaları başlatıldı.
Yürütülen çalışmalarda refüj ve diğer muhtelif alanlarda, yabancı otlarla mücadele için ilaçlama işlemi yapılıyor.
Çevredeki yeşil alanların korunmasıyla birlikte çevre kirliliğinin de önüne geçmek amacıyla başlatılan çalışmaları değerlendiren Çivril Belediye Başkan Yardımcısı Alper Bağçeli, “amacımız hemşerilerimize bakımlı ve temiz bir Çivril oluşturmak” dedi.
Park ve Bahçeler Müdürü İbrahim Ceylan’da çalışmalar hakkında verdiği bilgide, “ ilkbaharın gelmesiyle birlikte müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz aracılığıyla ilçemizdeki orta kaldırım, cadde, sokak ve boş arsalardaki yabancı otlara karşı planlı bir şekilde mücadele çalışmaları başlattık. Tek gayemiz yeşil, bakımlı, ferah ve yaşanabilir bir yaşam alanını halkımıza sunmaktır” dedi.
Temizlik yapılan alanların yaz aylarında olası yangın ve yabani hayvanların çoğalmasına da engel olduğunu belirten Ceylan “park ve orta refüjlerde yaptığımız çalışmaların dışında boş arsalarda yaptığımız temizlik ile hem bahar döneminde yağan yağmurlar ile büyüyen yabani otların kuruduktan sonra yanma tehlikesinin önüne geçmiş hem de bu alanlarda yabancı hayvanların çoğalmasını engelmiş oluyoruz” dedi.
Yapılan mücadelenin ilaçlama yöntemi ile yapıldığını belirten Ceylan vatandaşların yol kenarlarında ve boş arsalarda hayvan otlatmamalarını söyledi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası