• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

YAHYALLI 500 OKUL ARASINA GİRDİ

YAHYALLI 500 OKUL ARASINA GİRDİ

Yahyalı İlkokulu 500 okul içinde YADOÇ Projesiyle Türkiye birincisi oldu
Öğretmen akademisi ile Hürriyet Gazetesi'nin 24 Kasım 24 Hayal Projesine katılan Yahyalı İlkokulu projeye katılan 500 okul içinde Türkiye birincisi oldu.
Geliştirdikleri YADOÇ (Yarış atı değil oyun çocuğuyuz) projesinin amacını okul bahçesi içerisinde yurtdışında ve yurtiçinde uygulanmış oyun alanları oluşturma projesi olarak açıklayan okul müdürü Emrah Dal “Bu projenin amacı oyun eğitimde kullanılması gereken en önemli araçtır. Öğrencilerin yarış atı olarak yetişmemesi için okuldan kaçarak devamsızlıkların artmaması ve etrafımızdaki kötü alışkanlıklarla tanışmaması için okulu eğlenceli, sıradışı ve oyun dostu bir okul yapma projesidir. YADOÇ projesinin hedefi öğrencilere eğlenceli, zevkli zamanlar sunarak öğrencilerin eğitime olan ilgilerini arttırmak, kötü alışkanlıklarla aralarına mesafe koymayı sağlamaktır” dedi.
Yahyalı ilkokuluna yapılması için hazırlanan proje okul bahçesinde basketbol ve voleybol sahası, mini golf sahası, tırmanma duvarı, bahçe santracı, makarna cirit, çizgi oyun alanları 3.9 taş, tic tac teo oyunları alanları top atmalı oyun alanları ve salıncaktan oluşuyor.
Bu projeyle Çivril’den katılan iki okuldan biri olan Yahyalı İlkokulu müdürü Emrah Dal bu projelerin gerçekleşmesi için Hürriyet Gazetesi ile Öğretmen Akademisi Vakfı'ndan haber beklediklerini belirterek “Türkiye genelinden böyle bir projeye imza attıklarından dolayı çok mutluyuz” dedi.
YADOÇ PROJESİ :Oyun eğitimde kullanılması gereken en önemli araçtır. Yahyalı İlkokulu olarak oyunun eğitimdeki gücünün farkındayız. Öğrencilerimizin yarış atı olarak yetişmemesi, öğrencilerin okuldan kaçarak devamsızlıkların artmaması ve en önemlisi etrafımızdaki kötü alışkanlıklarla tanışmaması için okulumuzu eğlenceli, sıra dışı ve oyun dostu bir okul yapma çabasındayız. Bu amaçla Yarış Atı Değil Oyun Çocuğuyuz Projesini geliştirdik. Bu proje kapsamında okulumuza daha çok yurt dışından uygulamaları bulunan sıra dışı oyun alanları kazandırmayı amaçlıyoruz. Proje ile öğrencilerimize eğlenceli, zevkli zamanlar sunarak, onların eğitimle olan ilgilerini arttırmayı ve kötü alışkanlıklarla aralarına mesafe koymalarını hedefliyoruz. Oyun önemlidir. YARIŞ ATI DEĞİL OYUN ÇOCUĞU yetiştirmek için desteklerinizi bekliyoruz.

504 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası