• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

JANDARMADAN MOTOSİKLET UYGULAMASI

JANDARMADAN MOTOSİKLET UYGULAMASI

Çivril’de jandarma trafik ekipleri, ruhsatsız, plakasız, fenni muayene tarihi geçmiş motosikletleri toplayarak, sürücüleri hakkında işlem yaptı.
Jandarma trafik ekipleri, gün geçtikte kullanımı artan ve meydana gelen trafik kazalarında önemli bir paya sahip olan motosikletlere yönelik uygulamalarını sürdürüyor.
Çivril’in Gürpınar Mahallesinde sabah saatlerinde başlayan denetimlerde ruhsatsız, plakasız, fenni muayenesi geçmiş motosikletler jandarma tarafından toplandı. Eksik evraklı olarak motosikletleri kullanan şahıslara ise 1.400 TL ile 3.500 TL arasında ceza kesildi.
Yapılan uygulamanın mahalle sakinlerinden gelen şikâyetler doğrultusunda düzenlendiğini belirten yetkililer “bahar aylarının gelmesi ile ilçemizde motosiklet kullanımı arttı. Mahallelerden motosikletlerin aşırı hızlı ve gürültü yaparak kullanıldığına dair ihbarlar geliyor. İhbarlar doğrultusunda jandarma ve polis trafik ekipleri motosikletlere yönelik uygulama yapmıştır. Gürpınar Mahallemizde başlayan uygulamalar önümüzdeki günlerde Işıklı, Irgıllı, Kıralan ve Çıtak Mahallelerimizde de yapılacaktır” denildi. Motosiklet sahiplerine uyarıda bulunan yetkililer, "2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 14. maddesi ve 25798 sayılı kanun gereği artık motosikletlerden ruhsat, fatura, fenni muayene, plaka ve sürücülerden A-1, A-2 sürücü belgesi isteniyor. Bu evrakları eksik olan sürücülere yasada belirtilen trafik cezaları uygulanıyor. Bu nedenle motosiklet sürücülerinin mağdur durumda kalmamaları için gereken işlemleri yapmaları gerekir" dedi.

263 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası