• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

EĞER İHTİYAÇSA İKİ TANE YAPALIM

EĞER İHTİYAÇSA İKİ TANE YAPALIM

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı, Milletvekili Melike Basmacı’nın katılımı ile Perşembe günü yaptığı istişare toplantısının ardından Gürpınar’a gitti.
Gürpınar’da merkez kahvehanesinde yapılan toplantıda beldeye yapılacak cami ile ilgili görüşlerini bildiren CHP’li heyete, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Celep’te eşlik etti.
Kahvehanede yapılan toplantıda bir konuşma yapan Başkan Ömer Köseoğlu Gürpınar’ın merkezindeki geniş boşluğa yapılacak olan her türlü binaya karşı olduklarının altını çizerek, “güzel şehirler meydanlarıyla anılırlar. Gürpınar meydanı çağdaş şehircilik anlayışıyla düzenlendiğinde mahallenin çehresi çok ama çok değişecektir. Bu değişiklik yalnızca yaşayan bizleri değil gelecek nesilleri de çok rahatlatacak ve mutlu edecektir.
Meydanlar dinlenmek için gezmek için rahat bir nefes alabilmek için törenler için mutlaka gerekli olan yerlerdir.
Eğer bizler meydanları hangi amaçla olursa olsun binalarla doldurursak (apartman, okul, cami, sağlık ocağı vs. ) şehirleşmeye geri dönülemez çok büyük zarar vermiş oluruz.
İşte biz bu ve benzeri düşüncelerle CHP olarak Gürpınar’ın merkezindeki yaklaşık 2740 m2’lik alanın yaklaşık 1710 m2’sinin cami yapımına ayrılmasını doğru bulmuyoruz. Meydanın yok olmasına karşıyız.
Biz sizin sorununuzun aynı zamanda bizim sorunumuz olduğu inancıyla görüşlerimizi sizinle paylaşma ihtiyacı duyduk.
Gürpınar’da camiye gerçekten ihtiyaç var ise buralar tespit edilmeli ve oralara yapılmalı.
İhtiyaç duyulan yer, meydan ve çevresi ise caminin yapım alanı, merkezdeki meydan dışında, uygun yerler tespit edilerek yapım oralarda gerçekleştirilmelidir. Günlük kısır tartışmalar için bir şehrin merkez meydanının yok edilmesi gelecek nesiller içinde bir acımasızlık olacaktır.
Eğer ihtiyaç varsa birden çok cami de yapılabilir. Yalnızca günü değil geleceği de düşünerek karar verin. Bizler sizin kararınıza her zaman saygı duyarız. Bu bağlamda meydana cami yapılıp yapılmaması ile ilgili bir referandum yapılmasını öneriyoruz” dedi.

521 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası