• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

BAŞKAN GÜRCAN GÜVEN PAZARYERİNİ TANITTI

BORCUMUZ 50 MİLYON DEĞİL
Geçtiğimiz hafta Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Ramazan Bayram’ın Çivril Belediyesi’nin borcunun 50 Milyon olduğu yönünde yaptığı açıklamalara hitaben cevap veren Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven yapılan açıklamada bir yanlış anlaşılma ve yanlış bilgilendirme olduğunu ifade ederek bizim borcumuz 50 Milyon değil, 1,2 milyon kilit taş ve asfalt için borçlandık. Daha sonra belediye meclisinden oy birliği ile 10 milyon lira merkez mahallelere yapılacak asfalt ve kilit parke taş için borçlandık. Önümüzdeki hafta yapılacak ihaleden sonra yolların yapımına başlayacağız. 2,9 milyon oyuncak grupları için borçlandık. Bunların yanı sıra önceki dönemden kalan işçi borçları için de 1,5 milyon ödedik. Yani toplamda 15600 borcumuz var. Şu an için de 5 milyon Pazar yeri için 10 milyon ise yeni yapılacak belediye binası için borçlanıyoruz” dedi. Bu esnada AK Partili Ramazan Bayram’ın bu çıkışının sebebi soruldu. Başkan Güven “tam bilgi sahibi değildir, o yüzden böyle söylemiştir. Bizde baskı yok herkes istediğini söylemekte özgürdür” dedi.



ÇİVRİL MODERN BİR ŞEHİR OLACAK
Yapılan çalışmalarla Çivril’in modern bir şehir olacağını ifade eden Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven 22 bin metrekarelik üzeri kapalı bir pazaryeri yapılacağını ve pazar günleri hem vatandaşın hem de pazarcı esnafının yağmur, çamur, tente sorunlarının giderileceğini belirtti. Güven Çivril merkezdeki yoğunluğu şehrin her yerine yaymayı amaçladıklarını belirterek, “pazaryerinin hastane arkasına taşınması, belediye binasının demiryollarına taşınması, yeni adliye binasının Akpınar Mahallesine taşınmasının ardından çarşıdaki yoğunluk azalacak, trafik rahatlayacak ve bunların yanı sıra çok yüksek miktarda olan iş yeri kiraları da azalacaktır” dedi. Güven mevcut pazaryerinin üzerine yapılacak bedesten ile de o mevkinin çehresini değişeceğini ifade ederek, bu bedesten iki katlı olacak Selçuklu Mimarisi ile öncelikle Çivril’de yaşanan Miryakefelon Savaşının önemine değinmiş olacağız. Yapılacak olan bu bedestenin bünyesinde alt katta iş yerleri, üst katta ise insanların yemek yiyip, sohbet edip, dinlenebilecekleri modern bir restaurant alanı olacak. Ayrıca en üst katında VİP toplantı salonu ile Çivril’e hizmet verecek. Bedestenin ortasında büyük bir havuz, çim alanlar, banklar ile vatandaşların huzur dolu zaman geçirebileceği güzel bir park bulunacak. Burası Çivril’in cazibe merkezi olacak” dedi.



YILLARCA ATIL KALDI BİR İŞE YARAMADI
Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven demiryolları üzerinde bulunan arsaya yapılacak belediye binasını da tanıttı. Başkan Güven yeni mevcut belediye binasının ihtiyaca cevap vermediğinin altını çizerek yeni yapılacak belediye binası Çivril’in 50-100 sene ihtiyacını göreceğini belirterek bu alanın yıllarca atıl vaziyette kaldığını ifade etti. Başkan Güven yeni yapılacak belediye binası ile Çivril yeni bir meydan kazanacak, yine Selçuklu Mimarisi ile inşa edeceğimiz belediye binası önündeki büyük alanla Çivril halkına hizmet edecek. Bu alanda çocuklarımız trafikten uzak bisiklet, paten ve kaykay gibi gereçlerle oyunlar oynayabilecek. Ayrıca yapılacak olan parkın tam ortasında Çivril’e yakışır bir havuz, ağaçlandırma yürüyüş yolları ile bu atıl vaziyetteki alana yine Çivril’e üçüncü bir cazibe noktası kurmayı hedefliyoruz şimdiden hayırlı uğurlu olsun dedi.



861 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası