• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

CHP PAZARYERİ İÇİN TOPLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı yaptığı basın toplantısı ile Pazar yerinin taşınması ile ilgi görüşünü bildirdi.

Perşembe günü ilçe binasında yapılan toplantıya CHP İlçe Başkanı Ömer Köseoğlu ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile CHP’li meclis üyeleri katıldı.

OMUZ OMUZA GÜÇ BİRLİĞİ OLMALI

CHP İlçe Başkanı Ömer Köseoğlu yaptığı konuşmaya 17 Şubat günü Ankara’da gerçekleşen patlamada hayatını kaybedenleri anarak başladı. Patlamayı gerçekleştiren örgütü kınadıklarını ifade eden Köseoğlu “13 yıllık iktidarı sonunda Türkiye’yi böylesi bir ortama sürükleyen, taşıyan AKP’nin sorumsuzluğunu da kınıyorum. Ancak Türk Milletine yönelen bu terörist saldırıda herkesin omuz omuza güç birliği içersinde terörü lanetleyerek dimdik durması gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.

CHP İlçe Başkanı Ömert Köseoğlu bu konuşmasının ardından hazırlanan basın bildirisini örgütü adına okudu;




 

Saygıdeğer Çivrilli Hemşehrilerimiz

  • BORÇLANMA

Geçtiğimiz günlerde Çivril Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında Pazar yerinin taşınması ve yeni Pazar yeri yapımında kullanılmak üzere 5 Milyon lira (5 Trilyon) borçlanma talebi 13 evet oyu ile kabul edilmiştir. CHP  Çivril ilçe örgütü olarak red oyu verdiğimiz bu oylamada siz değerli hemşerilerimizle beraber bazı sorularımızın yanıtını belediye başkanı Sayın Dr. Gürcan Güven’den bekliyoruz.

  • PAZARYERİ NEDEN TAŞINMAK İSTENİYOR?

Bilindiği üzere Çivril pazarı bölgede çok önemli bir yere sahiptir. Gerek ekonomik gücü gerekkalabalığı gerekse çeşitliliği üreticiyi, tüketiciyi, Çarşı ve Pazar esnafını memnun etmektedir. Bölge ekonomisine can veren, yön veren geniş bir alanda sergilenen böylesi bir ‘’Pazar’’ herkes için bir cazibe merkezidir. Öyleyse neden taşınması isteniyor. Kurulduğu alan mı yetersiz? Eğer öyleyse  şehir merkezine giden cadde ve bazı ara sokaklar da bu Pazar yerine ilave edilebilir. Pazara gelenler alışveriş ihtiyaçlarını yaya olarak gidermektedir. Arabalarını daha uzak sokaklara park ediyorlar. Pazarın şehir merkezinde olması herkes için ayrı bir kolaylık sağlıyor. Taşınması düşünülen yeni Pazar yeri ise şehrin kuzeyinde hastane yakınında bir bölge. Yani şehrin merkezine uzak ve ciddi bir trafik sıkıntısıyla karşılaşılabilecek bir yer olacak.

  • PLAN ve PROJE VAR MI?

Acaba belediye yeni Pazar yeri için maket görüntüsü olan bir plan yada projeyi Çivril kamuoyu ile paylaşacak mı? Yeni pazaryeri sadece yaş sebze ve meyvenin satıldığı bir yer mi olacak yoksa beraberinde giyim-kuşam ürünlerinin, halı-kilim, hırdavat ve halkımızın her türlü Pazar ihtiyacını karşılayabileceği bölümler de olacak mı? Bu sorunun cevabı ‘’EVET’’ ise yeni alan yeterli olacak mı? Bu alanın tahmini maliyeti kaç liraya mal olacak? Belediyenin ekonomik gücü bu proje için yeterli mi? 5.000.000 lira borçlanmak Çivril’in geleceğini nasıl etkiler? Zira Denizli’de yayınlanan Nokta gazetesinde AKP belediye meclis üyesi sayın Ramazan Bayram’ın belediyenin bugüne kadar aldığı borçların 50.000.000 liraya ulaştığını belirten bir açıklaması yayınlandı. Bu bilgi doğru mudur?

 

  • YAŞANABİLİR BİR ÇİVRİL TEMEL TALEBİMİZ

Hepsinden önemlisi, mevcut Pazar yerinin taşınmasıyla işlevsiz hale gelecek alan için ne düşünülüyor? Geçmişte Pazar yeri yapımı için istimlak edilen bu alan acaba bu işlevini yitirince yeniden hak sahiplerine verilecek mi? Yoksa meydanın altı park yeri, üzeri dükkanlar, ikinci katı bürolar, gençlik merkezi, sinema salonları ve alışveriş merkezi mi olacak, dolayısıyla meydanı devasa bir beton yığını mı dolduracak? Hoş, belki de herkesi memnun edecek bir yeşil alan yapılır !! Zira şehirde yaşayanlar çoluk-çocuklarıyla gezeceği yeşil alanlara hasret. Çivril geçmişte ‘’Zahire Pazarı’’nı beton yığınına dönüştürmüş, ilk Pazar yerini yani sonrasının şehir garajını binalarla doldurmuş ancak güzel bir tesadüfle de Dr. Servet Özel zamanında yapılmak istenen belediye binası çürük çıkınca yıkılmış ve şehir merkezini ferahlatan bir görünüme kavuşmuştur.Şehir meydanlarımızı yeşil alana çevirelim, binalarla doldurmayalım. Allah muhafaza şiddetli ve yıkıcı bir depremle karşılaştığımızda şehrimizde çadır kurabilecek bir yerimiz olsun.

  • SİVİL TOPLUMUN SESİNE KULAK VERİN

Bizler ikna olmak istiyoruz. Dile getirdiğimiz sorulara ikna edici cevaplar bekliyoruz. CHP ilçe örgütü olarak Ziraat Odası ve Esnaf ve Sanaatkarlar Odası ile yaptığımız görüşmelerde tüm Çivril halkının bu konuda bilgilendirilmesi konusunda fikir birliğine vardık. Yaş Sebze ve Meyvecileri Koruma Derneği başkanı sayın Zülfikar Karahallı’nın sosyal medyada dile getirdiği endişelere katılıyor ve aynı hassasiyeti siz Çivrillilerin de göstereceğine inanıyoruz. Şehirler meydansız olmaz !!

 

                                                                                                       SAYGILARIMIZLA

                                                                                                    CHP Çivril İlçe Örgütü



835 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası