• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

Öğrenciler Okul Sütüne Kavuştu

2015-2016 Öğretim yılının ikinci yarısının başlamasıyla İsmail Özcan İlkokulunda bir program düzenlendi. Düzenlenen programda okul yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri ile bir araya gelen Çivril Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan öğretim yılının ikinci yarısının hayırlı olması diledi. Özcan daha sonra okul sütü projesinin de ilk günü olması nedeni ile öğrencilere teker teker süt dağıtımı yaparak sohbet etti. Mehmet Özcan okul sütü projesi ile ilgili yaptığı açıkmalada “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi işbirliğiyle yürütülen Okul Sütü Programı’nın amacı; ana sınıfı dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırmak, bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemektir.
7 farklı coğrafi bölgede, sosyo-ekonomik ve kültürel farklılıklardan kaynaklanan yaşam tarzları, bireylerin beslenme alışkanlıklarını da küçük yaşlardan itibaren şekillendirmektedir. Özellikle vitamin ve mineral yetersizliğinden kaynaklanan birçok sağlık sorununun önüne geçilmesinde, “Okul Sütü Programı” önemli bir rol oynamaktadır.
İstikbalimiz olan çocuklarımıza, dolayısıyla geleceğimize en büyük yatırım anlamı taşıyan Okul Sütü Programı’nın uygulanmasının önemi, ülkemizde binlerce çocuğun ailelerinin sosyoekonomik durumları nedeniyle hiç süt içemediği göz önünde tutulduğunda iyi anlaşılacaktır” dedi.



587 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası