• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

61 YILLIK AŞKIN SIRRI: KARŞILIKLI SEVGİ VE SAYGI

Çivril’in Akdağ Mahallesinde yaşayan Mehmet – Ümmü Karataş çifti 61 yıllık mutlu evliliklerinin sırrını birbirlerine duydukları ve hiç eksilmeyen sevgi ve saygıya bağlıyor.
1955 yılında evlenen ve 61 yıllık evliliklerinde mecburi ayrılıklar dışında hiç eşinin elini bırakmayan Mehmet Karataş (82) şimdiki evliliklerin çok çabuk bittiğini belirterek “bizim zamanımız da erkek evlendiği kadını Allah’ın emaneti olarak gördüğü için hayatının sonuna kadar o emanete sahip çıkmak için çalışırdı” dedi.
1955 yılında evlendiği eşi Ümmü Karataş(80) ile askerlik ve yurtdışına çalışmaya gittiği dönemler hariç hiç ayrılmadığını ifade eden Mehmet Karataş “1955 yılında evlendim düğünden sonra hemen askere gittim ve 1957 yılında köyüme döndüm. 1970 yılına kadar eşimle birlikte köyümde çiftçilik ve çobanlık yaparak yaşadım. Sonra 1970 yılında Avrupa’ya işçi alımları başlayınca Avusturya’ya gittim. Altı ay sonra da eşimi yanıma aldım. Askerlik ve bu altı aylık mecburi ayrılığın dışında eşimin yanından hiç ayrılmadım” dedi. 3 kız bir erkek çocuk sahibi olan Mehmet Karataş evlenmeden önce birbirlerini görmediklerini ve tanımadıklarını belirterek “bizim zamanımızda şimdiki gibi görüşme tanışma yoktu. Yaşım 17 olduğunda babam evleneceğimi söyledi sadece evleneceğim kişinin kimin kızı olduğunu ve adını biliyordum. O dönemlerde mali durum bu kadar rahat olmadığı için ancak harmandan ya da kurban bayramı sonrası düğün olurdu. Üç yıl boyunca evleneceğim kızı görmeden nişanlı olarak bekledim. Üçüncü yılın sonunda harman kalktı kurbanlıklar satıldı ve düğünümüz oldu. Eşimi ilk defa o zaman gördüm ve o günden beri de duyduğum sevgi devam ediyor” dedi.
61 yıllık evlilik hayatında birbirlerine hiç küsmediklerini ve kırılmadıklarını belirten Mehmet Karataş “Bizim aramızda husumetlik olmadı. Birbirimizi kırmadık. Kavga ettiğimiz bir durum hemen hemen olmadı. Hiç hatırlamıyoruz. Çok güzel bir hayat sürdük. Birbirimizin sözlerini dinledik. Maddi zorluklar yaşadık ama manevi olarak hep mutluyduk. Eşim çobanlık ve çiftçilik yaparken de hep bana destek oldu Avusturya ya işçi olarak gittiğimde de. Dört çocuğumuzu büyüttük evlendirdik. Şimdi köyümüzde karı koca sakin bir yaşam sürüyoruz. Allah bana bu mutlu hayatı yaşatan eşimden razı olsun onun hakkını ödeyemem. 61 yıl boyunca beni çekti her an yanımda oldu” dedi.



393 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası