• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

ÇİVRİL BELEDİYESİ TAKVİMİNİN EKSİK GÜNÜ

İnsanlar kurnazlık üzerine yüzlerce kitap yazmışlar. Uyanıklığı meslek edinenler, kurnazlıkla yaşam sürenler, üçkağıtçılıkla imparatorluk kuranlar olmuş. Ancak bu olgular hep “yalancının mumu yatsıya kadar yanar” lafının bize öğrettiği gibi kısa sürede yıkılmış, bitmiştir.
Uyanık tüccarın birisi ticaret yaptığı yıllarda bunu işine uygulamış. Uyanık tüccar şubat ayının 28 çektiği yılların birisinde yüklüce mal almış, karşılığında da 29 Şubat tarihine bir çek düzenleyip vermiş mal aldığı yere. Aradan günler geçtikten sonra çekin günü gelmiş, bankaya gitmiş. Banka çeki düzenleyene telefon açarak çeki ödemesini istemiş. Bizim uyanık ise “Ben o çeki 29 Şubat tarihine kestim, günü gelince öderim” demiş. Bankacılar evirmiş, çevirmiş bir çıkış yolu bulamayınca iş mahkemeye intikal etmiş, dava yıllarca sürünce uyanık tüccar iki ayda ödeyeceği borcunu iki yılda ödemiş.
Bu anektodu aklıma getiren konuya gelelim. Bizim değerli belediyemiz insanlara hizmet amacıyla bir takvim hazırlatıp bastırmış. Çok güzel. Hem ilçe tanıtımı, hem de insanlara hizmet güzel bir duygudur. Buraya kadar güzel. Ama bir de bakmışız ki takvimde 31 Ocak 2016 tarihinin yerinde yeller esiyor. Yani hangi akla hizmet, hangi hatayı örtbas etmekse Çivril ilçemizin belediyesinin takviminde 31 Ocak günü buhar olmuş, uçmuş.
Elbette bu konuyu kasıtlı olarak yapmaları, belediyemizin 31 Ocak 2016 tarihinde yapacağı bir ödemenin üstüne yatmayı planlayarak yaptığını düşünmüyoruz. Bir hata yapılmış ve bu hata telafi edilmemiş. Bir şekilde bu hatayı, yetkililerden birisi görmüştür ve takvimi basan firmaya bildirmiştir. Sonuç olarak da takvimi basan firma “Aman boşver sayın müdürüm. Bir hata olmuş, kimse farkına varmaz. Şimdi bütün işleri silbaştan yapmamız gerekecek. Hem zaten ucuza yaptık, daha da zarar etmeyelim mi demiştir? Yada işi teslim alan yetkili bu hatayı görmezden mi gelmiştir?”
Böyle resmi işlerde ne kadar zarar olursa olsun düzeltilip, yeniden yapılması lazımdır. Yoksa milletin diline düşerseniz yıllarca bunu silemezsiniz Alimallah… Bizden söylemesi…
Şahin ŞAHAN



828 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası