• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

Gençleri ihmal ediyorsunuz, etmeyin !!!

Malumunuz kış mevsimi iyiden iyiye ilçemizde etkisini göstermeye başladı. Park, bahçe vb. alanlarda oturmak ve vakit geçirmek artık pek mümkün değil. Bu durum insanların boş zamanlarını geçirme ve sosyalleşme amacıyla yerine getirdiği eylemlere de yansıyor kuşkusuz ve eksikler ve ihtiyaçlar da hemen gözüne çarpıveriyor insanların, özellikle de gençlerin. Ben de bu durumu ele almayı amaçlıyorum bu yazıda.
Geçen haftalarda şehir merkezinde bulunan 23 Nisan Parkı’nın etrafındaki fayansları eleştiren açıklamalar yer aldı yerel gazetelerde. Eleştirinin içeriği (bence de) haklı olsa da gündemimizin bu olması ve belediye başkanımız sayın Gürcan Güven’in bunu dile getirmesi kesinlikle yanlış. Neden mi? Çünkü söz konusu 23 Nisan Parkı’nda hem şimdiye kadar hiçbir peyzaj çalışması yapılmadı hem de var olan sosyal mekanlar kapatıldı. Kent Konseyi Salonu ve altındaki ‘’Öğretmenevi’’ olarak adlandırılan alanlar şu anda atıl durumdalar. Üstelik de şehir merkezinde özellikle Kent Konseyi Salonunun gördüğü işlevi gören başka bir yer yokken. Yine 23 Nisan Parkının içinde bulunan ve şimdi spor salonu olarak kullanılan yerde önceden masa tenisi ve bilardo masaları vardı ve gayet hoş vakit geçirilen bir alandı. Şimdi ise aynı yerde spor salonu işletiliyor. Burası spor salonu haline getirilebilir ve hizmete bu şekilde devam edebilir ama önceki aktiviteleri yok sayarak, bu aktiviteler için yeni bir yer ayarlanmadan ve burada zaman geçiren insanları dışlayarak yapılan değişiklikler eksik olur, şimdi olduğu gibi olumsuz sonuçlar doğurur. Dolayısıyla tüm bunları düşünerek söz konusu binadaki mevcut durum belki de tekrar gözden geçirilmeli, mevcut durum korunacaksa bile eski aktivitelerin başka bir yerde tekrar canlandırılması düşünülebilir. Pek bir çaba ve maliyet getirmeyen bu hizmet kanımca uygulanabilir durmaktadır ve hayata geçerse gençleri de mutlu edeceğe benzemektedir. Bu konunun fayanslardan daha önemli olduğu ise şüphesiz, tabi önceliğimiz siyasi demagoji değil de hizmet yerine getirmekse.
Sosyal aktivitelerden bahsetmişken Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başarılı tiyatro toplulukların bulunduğunu biliyorum keşke Çivril’e de gelse bu topluluklar.
Zaman ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim, sevgiler
Aydın SAMANCI



815 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası