• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

ÇİVRİL, GELECEĞİ GÖREMEYEN YÖNETİCİLERİN KURBANI

2016 yılının ilk meclis toplantısından sonra daire müdürleri ile bir araya gelerek 2016 yılı çalışma planı hazırlayan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven 2016 yılında Çivril’i şantiyeye çevireceklerini söyledi.
2016 yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısından sonra daire müdürleri ile toplantı yapan Başkan Güven “2016 yılında Çivril şantiyeye dönecek. Çivril 1970’li yılların mantığıyla idare edildiği için dar bir kalıba sokulmuş. Bugün baktığınızda Çivril tek bir caddeden ibaret. Şehirleşme maalesef kişisel yapılmış, dolayısıyla da Çivril köy olarak kalmış. Amacımız, Çivril için yapacağımız projeleri şehrin farklı yerlerine yaparak canlılığı ve şehirleşmeyi düzeltmek. Bunun için de 2016 yılında daha çok çalışacağız” dedi. Toplantıda daire müdürlerine 2016 yılı hedeflerini ve izlenecek yol haritasını anlatan Başkan Güven “Çivril için var gücümüzle gece gündüz çalışacağız” dedi.
BELEDİYECİLİK HERŞEYİ BİLMEK DEĞİLDİR
Belediyeciliğin herşeyi bilmek anlamına gelmediğini belirten Başkan Güven “Çivril’in son 20 yılına baktığınızda idareci konumunda olanların ‘ben herşeyi bilirim’ mantığıyla hareket ettiğini ve Çivril için büyük hatalar yaptığını görürsünüz. Belediyecilik tek başına olmaz, çalışkan ve işini bilen bir ekiple yapılır. Keşke 20 yıl önce ben değil, biz düşüncesi ile çalışılsaydı” dedi.
BELEDİYE HİZMET BİNASI KULLANIŞSIZ
2016 yılı içinde en çok İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün çalışacağını ifade eden Başkan Güven “ yeni bir Çivril için yola çıktık. Bu anlamda tüm birimlerimiz gecesini gündüzüne katarak çalışacak. Ama en büyük iş İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne düşecek. 30 yıldır atıl bekletilen Devlet Demir Yolları Arsasını belediyeye kazandırdık. Yıllarca herkesin gözünün önündeki bu arsayı atıl bırakanlar buranın tinerci, ayyaş mekanı olması için zemin hazırladı. Çivril için hazırladığımız projelerde bu arsa için çok güzel hedeflerimiz var” dedi.
Şimdiki belediye hizmet binasının 1970’li yıllarda yapıldığını belirten Başkan Güven “bina yıllarca Çivril’e hizmet etmiş ama artık ihtiyaca cevap veremiyor. Bırakın engelli bir vatandaşı, 50 yaş üstü bir vatandaşımız yukarı çıkmak için eziyet çekiyor. Birimler iç içe, DDY arsası üzerine yapacağımız yeni bina tüm ihtiyaçlara cevap verecek. Buranın projesini mimarisini peyzaj düzenlemesini görmeden karşı çıkmak egoistliktir” dedi.
Hizmet yapmak isteyenlerin önüne her zaman engeller çıkarıldığını ifade eden Başkan Gürcan Güven “kim bir iş yapmak istese birileri engeller çıkartır. Bakın DDY arsasını son iki başkan almak için uğraştı ama alamadı. Ne yapacaklarını nasıl yapacaklarını bilmedikleri için başka düşünceleri dinlemedikleri için beceremediler. Şimdi burası alındı ve bu alana güzel şeyler yapılacak. Sırf bunun önüne geçmek için buralar tarihi yer SİT alanı diyorlar. Emin olun SİT alanı olan bu yerleri tinercilerden kurtarıp daha iyi muhafaza edeceğiz. Hiç kimse ismim ikinci planda kalacak diye korkmasın” dedi.
KISIR SİYASET ZARAR VERİR
Hazırladıkları projeleri vatandaşlar ve STK’lar ile paylaştıklarının altını çizen Gürcan Güven “her fikir her görüş bizim için değerli. Birlikte yaşadığımız Çivril için düşüncesi olan herkesi dinliyoruz. Hedefimiz sözde değil özde birliktelik. Tabi bizim bu her düşünceyi değerlendirme fikrimizi suistimal edenler olabilir. Buldukları her ortamda platformda boş boş konuşanlar olabilir. Bunlar Çivril için katkı değil zarardır. Çivril’in kısır düşüncelere ‘ben bilirim’ lere değil ‘Çivril için hep Birlikte’ lere ihtiyacı var. Geçmiş dönemlerde yapılan hataları görüp ders çıkartarak, geleceğin Çivril’i için birlikte çalışacağız” dedi.



559 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası