• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

DOĞRUYA DOĞRU

Şehirleri şehir yapan unsurların başında ALTYAPI gelir. Bir yıl kadar önce Çivril Belediyesi ile Büyükşehir birlikte güzel bir çalışma başlatmışlardı: Çivril Lisesi önünden Denizli istikametinde yaklaşık BİR kilometre YAĞMUR SUYU tahliyesi. Bu çalışma anlayışını tebrik ediyorum. Böyle güzel çalışmalar olursa Çivril adına seviniriz. Ve de bu yağmur suyu çalışmasının Çivril’in bütün sokak ve caddelerinde yapılmasını istiyoruz. Yağmur suyu ile ilgili daha öncede bazı acil noktalarda çalışmalar yapılmıştı. Mesela Devrim okulu önünden giden yolun kenarında ki yolak Ahmet Ateş zamanında yapıldı çok da güzel oldu.
Bende Belediye Başkanı iken altyapı eksiklerini gidermeye çalıştım. Benim görev yaptığım dönemlerde yapılan altyapılar nelerdi (Sohbet olsun diye söylüyorum) :
1. Çivril içme suyu
2. Çivril Merkezde 117 kilometre kanalizasyon
3. Arıtma tesisi
4. 400 hektar imar planı (Akpınar mahallesi ile Şehitler mahallesi)
5. Arsasını temin ederek karayollarına çevre yolunun yaptırılması
6. Telekomla protokol yapılarak telefon hatlarının yeraltına alınması
7. Aydemle protokol yapılarak elektrik hatlarının yeraltına alınmasına başlanması
8. Yağmur suyu tahliye çalışması (Sanayi caddesi, Aşağı mahallede Beşyol bakkalından somak yoluna kadar, Haydan Mahallesinde Ortacamii’den Küfü Çayına kadar)
Şu anda ÇİVRİL deyince artık anlam değişti. Büyükşehir yasası ile köyler ve kasabalar mahalle oldu. Önceden Çivril’in 12 mahallesi varken şimdi 76 mahalle oldu. Büyükşehir konusu iyi oldu, kötü oldu, artısı var, eksisi var, bu ayrı bir tartışma konusu. Şu anda konu edilecek şey 76 mahalleye hizmet götürmek, 76 mahalleye ŞEHİRCİLİĞİ götürmektir. Köyden mahalleye dönüşen yerlerde daha önce özel idarenin verdiği güzel hizmetler vardır ki onların eksiklerinin tamamlanması hedeflenmelidir. Yine Büyükşehir ile 9 kasaba mahalle olmuştur. Kasabalarda da şehircilik anlamında eksikler vardır.
Bütün bu hizmetler Çivril Belediyesine çokça külfet yüklemiş gibi görünse de, aslında büyük imkânlarda sağlanmıştır. Bunları başka bir yazımızda anlatalım. Önemli olan daha da güzel bir Çivril yaratmaktır.
Bu yöndeki her gayreti destekleriz.
Avukat Hakkı Aslan



607 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası