• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

HERKES GİBİ BENDE MERAK EDİYORUM KAPILARA KİLİT VURMAK NİYE.?

Çivril 23 Nisan parkı içerisindeki sosyal tesisleri merak ediyorum.
Çağdaş kentlerin önemli öğelerinden biriside, insanların boş zamanlarında oturup dinlenebileceği, kitap , gazete okuyup, sohbet edebileceği SOSYAL TESİSLERDİR. Çivril merkezde Cumhuriyet parkı ve içinde yapılmış olan iki bölümlü bina ile 23 Nisan Parkı ve içindeki dört bölümden oluşan bina Çivril’in yegane tesisleri idi.
Cumhuriyet parkındaki iki bölümlü (her biri 150 m2 olan) binalardan birisi yıkıldı yerine naylon çadır kuruldu, diğer bölümünün yarısı WC yapıldı. Bu binalar 1996’da Belediye Başkanı Hakkı Aslan döneminde yapıldı, 2000’li yıllarda da Belediye Başkanı Ahmet Ateş tarafından şimdi ki haline getirildi. Burada iki Belediye Başkanı da kendi anlayışına göre tercihini ortaya koydu.
GELELİM 23 NİSAN PARKI SOSYAL TESİSLERİNE;
Buradaki binada 1996’da yapıldı. 23 Nisan Parkındaki binanın bodrum katı halka açık ücretsiz masa tenisi salonu idi, şimdi ücretli spor salonu yapıldı. Buda bir tercihtir. Anlaşılmayan şey, binanın üst katı hem KENT KONSEYİ salonu ve ayrıca daha çok gençlere hitap eden iki salondan ibaretti. Yaklaşık 8 ay kadar önce içindeki kiracı çıkarıldı ve 8 aydır kapıları kilitli. Zemin katta bulunan öğretmen evi adı ile bilinen lokal 3 ay önce belediyece kiracısı çıkarılıp onunda kapısına kilit vuruldu. Zemin katta GURGUNOĞLU’nun çalıştırdığı yerinde Ocak ayında tahliye edilebileceği söyleniyor. Burada oturan çoğunluğu memur, emekli, çiftçi veya esnaf olan kişiler ’’burada kapanınca nereye gideriz’’ diye sorup duruyorlar. Maşallah halkımız da pek munis, ağzı var dili yok, yumuşak kalpli. Nereye gideriz sorusunu hep kendi kendilerine soruyorlar da, bir kerede MERCİİNE gidip soramıyorlar. Böylece sormakta bize düştü; Sayın belediye başkanı arkadaş; mevcut kiracıları beğenmeyebilirsin, ama kapılara kilit vurmak niye.? Kiraları encümen kararı ile uzatmak veya yeniden ihaleye çıkarmak varken kilit vurmak NİYE.?
Buda bizim tercihimiz derseniz söylenecek söz yok.
AVUKAT HAKKI ASLAN



565 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası