• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

ÇİVRİLDE ORGANİK KEKİK İÇİN İLK ADIM ATILDI

Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü Öğrencileri Kekik ekimi yaptı.
Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu, Atasay Kamer Eğitim ve Kültür Vakfı, Denizli İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Çivriş Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “Kekik Ekim Proje Uygulama Çalışması” okulun uygulama bahçesinde gerçekleşti. Okulun Organik Tarım İşletmeciliği bölümü 300 öğrencinin de hazır bulunduğu programda Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Gücen ve okul müdürü Prof. Dr. İbrahim Orhan öğrenciler ile birlikte ilk Kekik ekimini yaptı.
Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Prof. DR. İbrahim Organ teori ve pratik eğitimin önemine dikkat çekerek Çivril Atasay Kamer Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu olarak öğrencilere oluşturdukları bahçe ile hem teorik, hem de pratik eğitim verdiklerini belirtti. Organik tarımın önemine dikkat çekerek de kısa bir konuşma yapan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’de Tarım’ın vazgeçilmez bir konu olduğuna dikkat çekerek “Tarım her ülkenin çok önem verdiği bir konu. Bu bağlamda Çivril Atasay Kamer Eğitim ve Kültür Vakfı Çivril’de Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Öğrencileri organik tarımı hem teoride, hem de pratikte öğreniyor. Oluşturulan bahçede okulda eğitim gören 300 öğrencimiz değişik sebzeleri organik olarak yetiştiriyor. Bugünde İL Tarım Müdürlüğümüzün destekleri ile Çivril’de kekik ekimini geliştrimek amacıyla bahçemize kekik ektik. Çivril tarım alanında sürdürdüğü liderliği inşallah bundan sonra organik tarım alanında da elde decek ve hem Denizli, hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından Atasay Kamer Eğitim Ve Kültür Vakfı tarafından okul bahçesinde oluşturulan 4 bin 500 metre karelik bahçenin bir kısmına kekik ekimi yapıldı.



640 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası