• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

DENİZLİ'NİN EN BÜYÜĞÜ ÇİVRİL'DE OLACAK

Basın mensupları ve kuruluşları ile bir araya gelerek 2015 yılının değerlendirmesini yapan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven “2016 yılında yapımına başlayacağımız pazar yeri Denizli’nin en büyük pazar yeri olacak” dedi.
Belediye Encümen Odasında gerçekleşen ‘değerlendirme toplantısı’nda Başkan Gürcan Güven 2015 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken 2016 yılı için planlanan proje ve çalışmalar ile ilgili soruları da yanıtladı.
ARD ARDA ÜÇ SEÇİM ATLATTIK
2015 yılı içinde yapmayı planladıkları birçok çalışmayı hedeflediklerinden daha geç bitirdiklerini belirten Başkan Güven “30 Mart’tan sonra ard arda 3 seçim yaşadık. Seçim atmosferinde işlerimizde zaman açısından biraz gecikme yaşadık. Ama söz verdiğimiz her şeyi yapmaya gayret ettik” dedi. Seraserli’de bir pazaryeri, Gümüşsu’da da meyve alım halinin tamamlandığına dikkat çeken Başkan Gürcan Güven “mahallelerimizde alt yapının yanı sıra hizmet alanları da yapıyoruz. Birçok mahallemizde köy konakları tamir edilerek daha iyi konuma getirildi. Konak olmayan yerlerde ise yeni konaklar yaptık. Taş döşeme ve asfalt çalışmalarında eksik yerimiz kalmadı sayılır bu yıl 184 bin metrekare taş döşedik. Seraserli’de pazar yeri, Gümüşsu’da ise meyve alım yerinin tamamladık” dedi.
TOPLU KONUT YERLERİ TESPİT EDİLDİ
7 Haziran seçimleri öncesi Denizli Büyükşehir Belediyesinin yapma sözü verdiği toplu konutlar ile ilgili olarak kamuoyunun bilinçli olarak yanıltıldığını ifade eden Başkan Güven “Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak konutların unutulduğu ya da yapılmayacağı gibi bir algı oluşturulmaya çalışıyor. Ancak toplu konutların yapılacağı hazineye ait arsaların Toki’ye devri yapıldı. Orada projelendirme devam ederken müracaat edenler arasında da eleme devam ediyor. İlk etap da yapılacak 100 konut için 5900 başvuru oldu. İlk elemede bu sayı 3100’e düştü. Başvuru çok olunca geçek hak sahiplerini tespit etmek için sıkı bir çalışma yapmak gerekiyor buda zaman alıyor. En kısa zamanda hak sahipleri açıklanacaktır. Ama şehit ve gazi yakınları, emekli ve dullar ayrıca asgari ücretliler öncelikli olacak” dedi.
DENİZLİ’NİN EN BÜYÜK PAZARYERİ ÇİVRİL’E YAPILACAK
2014 ve 2105 yılında ağırlıklı olarak mahallelere öncelik verdiklerini belirten Başkan Gürcan Güven “öncelikli olarak mahallelerimizin eksiklerini tamamladık. Çivril merkez’e hiç dokunmadık. Merkezde bitmesini beklediğimiz alt yapı çalışmaları vardı. 2016 yılında Denizli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başta Hükümet ve Uşak Caddesi olmak üzere birçok yerde kaldırım ve yol çalışmalarımız başlıyor. Bunun yanında Çivril’in en büyük ihtiyaçlarından biri olan Pazaryeri’nin de yapımına 2016 yılı içinde başlıyoruz. Denizli’nin en büyük pazaryeri olma özelliğine sahip olacak pazaryeri 10 Bin metrekare açık 11 Bin metrekare kapalı olmak üzere 21 Bin metrekare alana sahip olacak” dedi.
ÇİVRİL İÇİN FİKRİ OLAN HERKESE KAPIM DA, TELEFONUMDA AÇIK
Çivril için geliştirdikleri projelerde STK ve kuruluşların yanı sıra vatandaşların fikirlerini de aldıklarını belirten Güven “yaptığımız işlerde mutlaka istişare yapıyoruz. Birçok çalışmada STK ve Kent Konseyi Meclisinin fikirlerine başvuruyoruz. Bunun yanı sıra anket çalışmaları ile vatandaşında fikirlerini alıp projelerimizi ona göre şekillendiriyoruz. Bunların dışında Çivril için bir fikri olana düşüncesi olana her zaman kapımız da telefonumuz da gönlümüz de açık. Siyaset yapmadan Çivril için verecek bir fikri düşüncesi olan herkesi dinleriz” dedi.



692 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası