• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

Şimdi Söz Sizde

KENT KONSEYİ TOPLANMALI
NEDEN ?..
On (10) gün kadar önce DRT televizyonunda Çivril Belediye Başkanını dinledim.
2013 yılında inşaatı başlamış olan Küfü ve Akçay üzerindeki Erozyon önleme ile ilgili DSİ projesinden ve Sandıklı Kocayayla’ya yapılan ahşap evlerden bahsetti. Bunlar Çivril Belediyesi Yatırımı filan değil.
Çivril’le ilgili olarak heyecanla anlattığı iki önemli konu üzerinde durmak gerekir.
Birincisi DDY’na ait 54 dekarlık alan. Burası imar planında yeşil alandır. Ayrıca burası SİT kapsamındadır. Yeşil alan oluşu 1996 yılına rastlarki o zamanda bu meydanı korumak, rastgele inşaatı önlemek düşünülerek yapıldı. Oradaki tarihi binaları korumak, yapılabilinirse restore etmek daha faydalı olacaktır. Ayrıca soru şu : Şimdi ki belediye binası belediye için yeterli değil mi ?
İkinci önemli konu, hastanenin kuzeyindeki on bin metrekarelik resmi hizmet alanı yerine sebze pazarı yapmak düşüncesi. Burada iki önemli sorun vardır: şimdiki sebze pazarı yeri imar planına göre istimlak edilmiş şahıslara ait bir yerdir. Burasını başka bir maksatla kullanmaya kalktığımızda arsa sahipleri geri alma davası açabilirler. Bunu sayın Belediye Başkanı hukukçularına bir sorarsa iyi olur düşüncesindeyim.
Diğer taraftan Hastane kuzeyindeki resmi hizmet alanı ilerde yine hastane hizmetleri için gerekli olabilir.
Bugünden bu alanın başka hizmetlere tahsisi ilerde içinden çıkılmaz bir sorun yaratabilir. Mevcut hastane bir gün yetersiz kalacaktır. Hastaneninde bir bahçesi bir otoparkı olmayacak mı?
İşte Bunlar gibi birçok Çivril’le ilgili konuyu görüşmek için ÇİVRİL KENT KONSEYİ TOPLANMALIDIR.
HAKKI ASLAN



525 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası