• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

Bir Gencin Gözünden CHP Kongresi

Merhaba dostlar..
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Cuma günü yerel siyasetin nabzı Cumhuriyet Halk Partisi Çivril olağan kongresi nedeniyle daha yüksek bir şekilde attı. Cumhuriyet Halk Partisi mevcut Denizli milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı’nın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Denizli örgütünün ileri gelenleri ve geçtiğimiz seçimlerde vekillik yapmış ve milletvekili adayı olmuş birçok ismin katıldığı kongreye parti üyeleri ve delegeler de büyük ilgi gösterdi.
Ömer Köseoğlu ve Ali Dağtekin’in ilçe başkanlığına aday olduğu kongre heyecanlı, çekişmeli ve dostlukla gerçekleşti. Kongrede divan başkanlığı görevini üstlenen Kazım Arslan yaptığı konuşmada parti içi hizipçiliğin, ayrılıkların ve dağınıklığın yerini birlik ve beraberliğin ve güçlü bir örgütlenmenin almasını ve el ele mücadele gerekliliğinin altını çizerken yerelde başarı elde edemeden ülke genelinde başarı elde etmenin de zor olduğunu ve bunun için CHP örgütünün sivil toplum kuruluşlarında, okul aile birliklerinde ve meslek odalarında etkin rol oynamasının önemine değindi.
Adaylardan ise kürsüye ilk olarak Ömer Köseoğlu çıktı. Köseoğlu konuşmasına ‘’Biz sol düşünceyi benimseyen sosyal demokrat bir partiyiz.’’ diyerek başladı ve arkasından ‘’Bizler ulus-devletin bekçileriyiz’’ diyerek siyasi iktidarın politikalarını eleştirdi. Köseoğlu yaptığı konuşmada ayrıca partinin yerel yönetiminde de ‘’Ben yok, biz varız.’’ anlayışını benimsediklerini ve gençliğin umudunun diri tutulmasını önemsediklerini dile getirdi. Sözlerini ‘’Birbirimize sevgi ve saygı duyarak omuz omuza ve partinin bütünlüğünü sağlayarak çalışmalıyız, bunun için sizlerden destek istiyorum.’’ diyerek bitiren Köseoğlu ardından yönetim kurulu listesini tanıtmak için sahneye davet etti.
Kürsüye ikinci sırada çıkan Ali Dağtekin ise sözlerine kısaca özgeçmişinden bilgiler vererek başladı. Ardından yönetim kurulu listesini seçerken köy olup da mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine önem verdiğini ve üreticilerin sorunlarını önemsediklerini söyleyen Dağtekin, ilçe başkanı olması halinde üreticilerin sorunlarına eğileceklerini tarım ve sağlık konularında seminerler düzenleyeceklerini belirtti. Sözlerine birlikte çalışma vurgusu ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinin öneminden bahsederek devam eden Dağtekin gençleri de önemsediklerini belirterek konuşmasına son verdi ve O da yönetim kurulu listesini tanıtmak için sahneye davet etti.
Kongre adayların konuşmalarının ardından konuşma talebini divana belirten isimlerin konuşmalarıyla devam etti ayrıca eş zamanlı olarak delegelerin oy verme işlemi başladı.
Oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi ve oyların sayımına geçildi. Bu arada üyelerde ve adaylarda da heyecan katsayısı oldukça yükselmişti. Oy sayımı sona erdiğinde seçimden Ömer Köseoğlu’nun 122 oy alarak Cumhuriyet Halk Partisi Çivril ilçe başkanı olmaya hak kazandığı Ali Dağdekin’in ise 88 oy aldığı ortaya çıktı. Sonuçların belli olmasının ardından Ali Dağtekin ve Ömer Köseoğlu el ele tutuşarak sahneye çıktılar ve her iki aday da yönetim kurulu listelerini sahneye davet çağırdılar. Her iki yönetim kurulu listesi sahnede omuz omuza yer aldıktan sonra Ali Dağtekin, Ömer Köseoğlu’nu tebrik etti ve her zaman desteğe hazır olduğunu söyleyerek yeni yönetime başarılar diledi. Ömer Köseoğlu da Ali Dağtekin’e teşekkür ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi ve ardından sahnedeki herkes birbirine sarılarak ve tokalaşarak kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu gösteren bir görüntü verdiler izleyenlere. Bu görüntü eminim Cumhuriyet Halk Partilileri önümüzdeki dönem için ümitlendirmiştir ve şimdiden heyecan yaratmıştır.
Sonsöz benim gibi gençlere.. Seçimi kazanan Ömer Köseoğlu partide gençlere büyük değer veriyor, gençlerin çalışmalarını ve mücadelelerini önemsiyor belki değerlendirmek istersiniz diye söyledim. Herkese sevgiler. Aydın SAMANCI



1051 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası