• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

BELEDİYEYE PARA KAZANDIRDIK

Sedat Kaya’nın hazırlayıp sunduğu ‘Çapraz Açı’ programına katılan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven 2016 yılının Çivril’de değişimin başladığı tarih olacağını belirterek “2016 da başlatacağımız çalışmalar ile Çivril bambaşka bir yer olacak” dedi.
Gazeteci Sedat Kaya’nın sorularına samimi şekilde cevaplayan Başkan Gürcan Güven 30 Marttan sonra Çivril Belediyesinde kurumsal bir yapı oluşturduklarını belirterek “30 Marttan sonra belediye de ilk işimiz kurumsal bir yapı kurmak oldu. Belediyedeki başıboşluğu ortadan kaldırarak kaliteli bir yönetim ve hizmet anlayışı oluşturduk” dedi. 30 Martta Çivril Belediyesinin 20 Milyon TL borcu olduğuna dikkat çeken Güven “bu ifadeyi kullanmak istemiyorum ama gerçekten 30 Martta enkaz halinde bir Çivril Belediyesi devraldık. Piyasaya 20 Milyon TL borcu olan her gün icra ve haciz kararlarının geldiği, esnafa borçlu bir belediyemiz vardı. İlk işimiz bu borçları yapılandırarak ödeme planı yaptık. Borçlarımızın 9 Milyon TL’sini ödedik kalanını yapılandırdık ve düzenli bir şekilde ödüyoruz” dedi.
“BİRİMLERİ VERİMLİ KULLANARAK BELEDİYEYE PARA KAZANDIRDIK”
Borçları öderken belediyeye ait bazı taşınmazların satıldığını belirten başkan Gürcan Güven “borçlarla mücadele ederken belediyeye ait olan ve kullanılmayan bazı tarla ve taşınmazları sattık. Buralardan ciddi gelirler elde ettik fakat en büyük gelir kapımız belediye birimlerini verimli kullanarak elde ettiğimiz gelirler oldu. En basitinden daha önce zarar eden kum ocağımızı kar eder hale getirdik. En önemlisi de belediye de ki başıboşluğu ortadan kaldırarak Destek Hizmetleri ve Satın Alma birimlerini kurduk artık önceki gibi belediye de önüne gelen bir şeyler satın alamıyor. Alınacak olan hizmet ya da mal Satın Alma ve Destek Hizmetleri birimleri tarafından en uygun fiyata tedarik ediliyor. Belediyenin en büyük gelir kapısı israfı önlemek oldu” dedi.
“ÇİVRİL’İN HER MAHALLESİNDE ÇALIŞMA VAR”
Sedat Kaya’nın projelerinizi tamamlayabilecek misiniz sorusunu Seçim beyannamesinde söz verdiği projelerin büyük bir bölümünün hayat geçirildiğini söyleyerek cevaplayan başkan Gürcan Güven “seçim döneminde söz verdiğimiz projelerimiz vardı. Mahallelerimiz ile ilgili olan birçok çalışma tamamlandı. Köy konaklarımız, yollarımız pazaryerlerimiz tamamlandı. Mahallelerin büyük bir bölümünde alt yapı bitti. Bazı mahallelerde söz verdiğimiz pazaryerlerimiz yapıldı. Köy konağı olmayan yerlere konak yaptık birçok mahalledeki konak bakımdan geçerek tadilatları tamamlandı. 2016 yılının ilk günleri ile birlikte Özdemirci, Çıtak, Kızılcasöğüt, Emirhisar ve Haydan Mahallelerimizde kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları başlıyor. Önümüzde iki buçuk yıl bu süre zarfında bu işleri tamamlayacağız” dedi.
“ÇALIŞMALRIMIZDA NİHAT ZEYBEKÇİ’NİN ve OSMAN ZOLAN’IN DESTEĞİ ÇOK”
1 kasım seçimlerinde Çivril’den bir vekilin olmasının Çivril için büyük bir kazanç olduğunu belirten Güven “bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda Denizli Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin büyük destek ve katlıları oldu. Her ikisine de çok teşekkür ederim. Özellikle bakanımız Nihat Bey Denizli - Çivril, Çivril - Dinar yolunun yapım aşamasında, Akdağ’ın doğa turizmine açılması konusunda, hastanenin yapılmasında hep yolumuzu açtı. Her türlü desteği verdi” dedi.
“SPORDA DA LİDER İLÇE OLACAĞIZ”
Çivril’in tarım ve doğa turizminde lider bir ilçe olduğunu belirten Gürcan Güven Çivril’in sadece bir iki konuda değil her anlamda lider bir ilçe olması gerektiğini belirterek “Çivril 61 bin nüfusuyla, yüz ölçümüyle, tarımsal üretimiyle lider bir ilçe ama bizim amacımız Çivril’in sanatıyla, sosyal yaşantısıyla ve spor faaliyetleri ile de adından söz ettiren bir ilçe olması. Bu anlamda 2016 yılında Denizli Büyükşehir belediyesi ile birlikte kompleks bir gençlik merkezi yapımına başlıyoruz. Yine 2016 yılında FİFA standartlarında bir sentetik çim saha ile atletizm sahası yapımına başlayacağız. Çivril inşallah sporun her dalında merkez olacak” dedi.



616 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası