• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

ZEHİR SOLUYORUZ

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber, fosil yakıtların kullanılmasıyla hava kirliliği artışa geçti. Çivril’in çanak yapısından dolayı hava kirliliği aşırı derecede hissedilmeye başlarken, vatandaşların havayı soluması ise zorlaştı. Neredeyse akşam vakitlerinde, hava kirliliğinden nefes almakta zorlanan vatandaşlar için ise tek sağlıklı çare ‘doğalgaz’ olarak gözüküyor.
DOĞALGAZ HEM TEMİZ HEM EKONOMİK
Hava kirliliği ile mücadelede en etkin ve ekonomik yöntem olarak kabul edilen Doğal gazın Çivril’e gelmesi için başlatılan kampanyanda sona yaklaşılırken yaşanan hava kirliliği özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Hava kirliliğinin kalitesiz kömür tüketimi ve kazanlardaki gerekli bakımın yapılmamasından kaynaklandığını söyleyen vatandaşlar, Doğal gazın Çivril’e gelmesi için Çivril’in tek yürek olması gerektiği konusunda hem fikir.
AKŞAM SAATLERİNDE
NEFES ALMAK İMKÂNSIZ



Özellikle akşam saatlerinde artan kirlilik sonrası hayalet kente dönen Çivril’de vatandaşlar sokaklara çıkmaya korkar hale gelirken hava kirliliğinin önümüzdeki yıllarda Çivril’i yaşanmaz bir kent hale getirmesinden korkuluyor. Çivril’deki hava kirliliğinde korkutucu düzeye ulaşmasının bugüne kadar yeterli tedbirlerin alınmaması ve alternatif temiz yakıtların kullanılmamasına bağlayan bazı vatandaşlar “Çivril yayla özelliği olmasına rağmen bu güne kadar tedbir alınmadığı için bu duruma geldi. Göz göre göre bu hatada ısrar etmeye gerek yok. Çivril’e doğal gaz gelmesi artık hayati bir ihtiyaçtır” dedi.
SON GÜN 30 KASIM
Çivril Kaymakamlığı ve Çivril belediyesi tarafından başlatılan ‘Çivril’e Doğal gazı birlikte getirelim’ kampanyasında son haftaya girilirken müracaatların %65 oranında olduğu belirtildi. Doğal gazın gelmesi için gerekli olan 5000 aboneye ulaşmak için son günün 30 Kasım olduğunu ifade eden yetkililer “önümüzde 5 gün var. Çivril için bu beş günde eksiği tamamlamamız gerek” dediler.



666 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası