• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

KAĞAN’IN İSMİ KAMERUN’DA DA YAŞAYACAK

Şırnak'ta izinden dönen askerlerin birliklerine götürülmesi sırasında yol emniyeti için görevli askerlere ateş açılması sonrası şehit olan Piyade Er Ömer Kağan Kandemir için Kamerun’da Kimse Yokmu Derneği tarafından su kuyusu yaptırıldı. Yaptırılan hayrat geçtiğimiz ay gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılışa Kimse Yokmu Derneği Yöneticilerinin yanı sıra çevre halkı da katılarak şehidimiz için dualar okudu.



Çivril’in Şehidi Ömer Kağan Kandemir için yaptırılan su kuyusunun bulunduğu bölge olan Ngalo Bölgesinde, elektriğin olmadığı ve ayrıca 1100 kişinin ikamet ettiği bu bölgede Şehit Kağan Kandemir Hayratından başka su kuyusunun bulunmadığı ifade edildi.
1 KUYU YAKLAŞIK 25.000 TL.
Kamerun’da 1 su kuyusu açtırma maliyeti ortalama 25.000 TL’dir. Bu maliyetleri oluşturan unsurlar; dalgıç pompa kullanımı zorunluluğu, dalgıç pompanın elektrik ihtiyacını karşılayacak güneş enerjisi panellerinin kurulumu ve inilecek derinlik şeklinde özetlenebilir.
El pompası kullanarak maliyet oldukça düşürülebilir ancak el pompası ile ancak 6-10 metreden su çekilebilmektedir. Bu durum yoğun kuraklık yaşayan Kamerun’da kuyunun sadece birkaç ay faal olmasına yol açacaktır.
Kuru sezonda su seviyesi 35-40 metrelere inebilmektedir. Bu sebeple kuyular dalgıç pompa tertibatı içerecek şekilde projelendirilmektedir. Dalgıç pompanın çalışabilmesi için de elektrik şebekesi olmadığından güneş enerji panellerine ihtiyaç vardır.
Kuyunun derinliği en kuru sezon düşünülerek 50 metre olarak hesaplanmaktadır. Su bulunan ilk derinlikte delme işlemi durdurulursa 12 ay su alınamayabilir çünkü bazı aylar su seviyesi 40 metrenin altına düşebilmektedir.



876 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası