• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217

Işıklı Gölü Çivril’e Yapılacak 10 Fabrikadan Daha Verimli Olacaktır

Ege Bölgesinin en büyük tatlı su gölü olan Işıklı Gölü’nün kurtarılması ve sürdürülebilir yönetimi için iki gün süren çalıştay toplandı.
Çivril Belediyesi ve GEKA önderliğinde başlatılan çalıştaya beş üniversite ve Eğiridir Su Ürünleri Enstitüsünden 30 uzman katıldı.
Çalıştayın ev sahipliğini Çivril Kaymakamı Orhan Burhan ve Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven yaparken çalıştaya Işıklı ve Gökgöl Göllerinin kıyısında bulunan mahalle muhtarları ile STK yetkilileri ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile Eğiridir Su Ürünlerinden gelen uzmanlar katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Dr. Gürcan Güven Işıklı Gölü’nün sadece Çivril’in değil Ege Bölgesi için hayat kaynağı olduğunu belirterek “Işıklı Çivril’den başlayarak Çal, Bekilli, Baklan, Güney, Sarayköy, Aydın, Söke ve İzmir Ovaları ile Bafa Gölü’nün hayat kaynağı. Bu bölgelerde yapılan tarımın hayat kaynağı. Işıklı Gölü’nün kurtulması Ege Tarımı’nın kurtulması demek” dedi. Konuşmasında Işıklı Gölü’nün ticari olarak ta değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başkan Güven “Işıklı Gölü bundan 15 - 20 yıl önce ıstakoz ihracatı ile Çivril için bir gelir kapısıydı. Yeniden eski günlerine dönecek bir Işıklı Gölü Çivril’e yapılacak 10 fabrikadan daha verimli olacaktır. Göl ve doğal hayat çocuklarımıza bırakacağımız en büyük emanetimizdir” dedi.
Belediye Başkanı Gürcan Güven’in açılış konuşmasından sonra çalışmalarına başlayan heyet, iki gün süren çalıştayın sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirttiler.



1158 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası